Izvor: MozzartSport.com, 03.Jun.2020, 16:48

Šampion Evrope sa Srbijom pojačao drugoligaša

Iskusni Srbin se vraća u „zemlju odbojke

Poljska nema ni najjaču reprezentaciju, ni najjaču ligu, ali važi za „zemlju odbojke“ u Evropi s obzirom na popularnost ovog sporta tamo. Odbojka se prati sa velikom strašću, a dolasci inostranih odbojkaških reprezentativaca se prate sa velikom pažnjom u medijima.

Tako je propraćen i transfer libera naše reprezentacije Nevena Majstorovića (31) u tabor tamošnjeg drugoligaša! >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Šampion Evrope sa Srbijom prošle godine je danas predstavljen u Poljskoj kao odbojkaška zvezda. Razlog je njegov transfer u drugoligaša Politheniku iz Lublina. Retkost je da klubovi iz jačih evropskih liga angažuju inostrana pojačanja na poziciji libera zbog ograničenja o broju stranaca i otud objašenjenje Majstorovićevog transfera u drugi rang.

„Dovođenje evropskog šampiona je transfer bomba za drugu ligu. Presrećni smo što smo uspeli da privučemo u klub takvog igrača. On je iskusan odbojkaš ne samo na klupskom, već i na reprezentativnom nivou. Doneće nam mirnoću u igri, ali i neophodno iskustvo u svlačionici“, rekao je Politehnikin trener Maćej Kolođiejčik.

Majstoroviću je ovo povratak u Poljsku pošto je u sezoni 2015/16 igrao u tamošnjem šampionatu za Čarni Radom u koji je došao iz Partizana. Prethodne četiri sezone je proveo igrajući za francuski Ren i rumunske timove Arkadu i Krajovu.

Želim da poručim navijačima da ćemo učiniti sve da im ostvarimo snove i plasiramo se u prvu ligu“, rekao je Majstorović čiji novi tim je prošlu sezonu završio na trećem mestu u drugoligaškoj konkurenciji.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Odbojka

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.