Ona čeka Srbiju: Bombarderka, crni anđeo, skače kao odbojkaši

Izvor: B92, 19.Okt.2018, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ona čeka Srbiju: "Bombarderka", "crni anđeo", skače kao odbojkaši

Paola Egonu je vest dana u odbojkaškom svetu jer je sa 45 poena odvela Italiju u finale Svetskog prvenstva za odbojkašice.

Ona je privukla veliku pažnju italijanskih medija posle pobede nad Kinom 3-2 i prokomentarisala meč koji Italiju očekuje sa Srbijom u borbi za zlato.

Mediji sa Apenina je opisuju kao "crnog anđela", a zbog toga što vrhovima prstiju doseže visinu između 340 i 345 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << centimetara pišu da može da igra i sa odbojkašima.

Njenih 38 odsto od ukupnih osvojenih poena cele Italije u polufinalu Svetskog prvenstva donele su joj i epitet "bombarderke" koja je sama pobedila Kinu.

Ona će se suprotstaviti veoma dominantnoj Tijani Bošković u finalu, između njih je mala razlika u godinama, a italijanski list Gazzeta se pita da li su baš njih dve najbolje odbojkašice na poziciji korektora svih vremena.

Posle polufinala, tek 19-godišnja devojka u dresu Italije kaže da je Kina bila težak rival, ali da sada sledi još teži.

"Imale smo mnogo hrabrosti i želje, bile smo srčanije nego Kineskinje. Sada sledi još jedan težak meč sa Srbijom i nadamo se da ćemo uspeti da se odmorimo i povratimo energiju do finala", piše Medijaset.

Finale je na programu u subotu od 12 sati i 40 minuta u Jokohami.

Naše odbojkašice napravile su istorijski uspeh plasmanom u finale Svetskog prvenstva, a kvota da će postati najbolje na planeti je 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za finale SP Srbija - Italija.
Pogledaj vesti o: Odbojka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.