Odbojkaši Radničkog dočekuju Jedinstvo na premijeri (nedelja, 19.30h)

Izvor: KGsport.info, 13.Okt.2017, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši Radničkog dočekuju Jedinstvo na premijeri (nedelja, 19.30h)

Novu sezonu u Super ligi Srbije odbojkaši Radničkog započinju u nedelju, 15. oktobra, kada će u hali „Jezero“ od 19 časova i 30 minuta ugostiti Jedinstvo iz Stare Pazove. Nekadašnji prvak države se tokom leta finansijski stabilizovao i značajno pojačao tim, pa je na dobrom putu da se ponovo nađe u samom vrhu srpske odbojke.

Činilo se prethodnih godina da je OK Radnički zapao u ozbiljnu krizu i da će >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << poći putem mnogih gradskih klubova, koji su bili prinuđeni da se zbog nagomilanih dugova ili ugase ili promene ime. Međutim, zahvaljujući entuzijazmu nekolicine ljudi koji se nisu predavali ni u trenucima kada je situacija u klubu delovala bezizlazno, dvostruki šampion Srbije je uspeo da opstane, naravno uz pomoć Gradske uprave, koja je shvatila značaj brenda kao što je OK Radnički i odlučila da pomogne klubu kako bi se stabilizovao.
U sezonu 2017/2018 OK Radnički ulazi kao sportsko privredno društvo pod ingerencijama Skupštine grada. Time su obezbeđeni uslovi da klub nesmetano nastavi da funkcioniše, da polako vraća zaostale dugove, a ujedno se i fokusira na rezultate, koji su prethodnih sezona bili skrajnuti u drugi plan.
Tako je tokom leta formiran novi stručni štab na čelu sa Bojanom Marinkovićem, nekadašnjim igračem i sportskim direktorom ovog kluba, kome će asistirati Dejan Matić, čovek koji je gotovo čitav svoj radni vek proveo u Radničkom na različitim funkcijama.
Što se tiče igračkog kadra, zadržani su nosioci iz prošle sezone, poput Vladimira Čedića, Srđana Pantelića, Nemanje Opačića, Nikole Goića, a njima su priključena pojačanja Aleksandar Pejčić iz Niša, Ivan Glavinić iz ljiškog Spartaka, zatim mladi Matija Bobovac iz Valjeva i povratnik Nemanja Stevanović, deo one čuvene generacije Radničkog koja se okitila titulama prvaka države i pobednika Kupa Srbije. Dakle, igrački sastav kadar da se nađe među četiri najbolje ekipe u ligi, što je ujedno i cilj kluba u novoj takmičarskoj sezoni.
Radnički je još u pripremnom periodu pokazao svoju snagu i kvalitet, naročito osvajanjem prvog mesta na memorijalnom turniru „Aleksandar Gigović Giga“. Zato i pred premijerni meč u novoj sezoni protiv Jedinstva iz Stare Pazove među igračima kragujevačkog kluba vlada optimizam.
– Mogu da kazem da svi u klubu očekuju pobedu protiv Jedinstva iz Stare Pazove na startu prvenstva. Klub je u međuvremenu stao na noge, značajno smo pojačani u odnosu na prošlu sezonu i očekujemo borbu za vrh tabele. – poručuje srednji bloker Milan Krstić, koji će drugu godinu zaredom nositi dres Radničkog.
Jedinstvo je prošle sezone nakon očajnog starta zaradilo epitet hita prvenstva i ligaški deo takmičenja okončalo na petoj poziciji, tik ispred Kragujevčana. Na startu plej-ofa Staropazovčani su eliminisali Ribnicu, ali im se potom u polufinalu isprečila novosadska Vojvodina, koja je kasnije i osvojila titulu državnog prvaka.
Ekipa Jedinstva je pretrpela minimalne promene u odnosu na prethodnu sezonu. Ostali su oni najiskusniji poput Roljića, Majstorovića, Bjelice, Radišića, Pešuta, Micića i Milića, a tokom leta dovedeni su srednji bloker Boško Bojičić i primači Aleksandar Škrbić i Miodrag Milutinov, momak koji je prošle sezone nastupao upravo za Radnički.
Pred Kragujevčanima je respektabilan rival, koji ih je minule sezone savladao na parketu hale „Jezero“ sa 1:3. Ipak, u taboru Radničkog veruju da će uz igrački kvalitet koji nesumnjivo poseduju i podršku sa tribina „Jezera“ biti u stanju da zabeleže pobedu na premijeri i na pravi način započnu još jednu takmičarsku sezonu.
Ulaz za sve posetioce utakmice Radnički – Jedinstvo je besplatan.
Sastav MOK Radnički za sezonu 2017/2018
GLAVINIĆ Ivan  (1992, 195 cm)  primač
GOIĆ Nikola  (1994, 204 cm)  srednji bloker
ŽUGIĆ Nikola  (1997, 193 cm)  primač
PANTOVIĆ Janko  (1994, 180 cm)  libero
PEJČIĆ Aleksandar  (1990, 190 cm)  dizač
STEVANOVIĆ Nemanja  (1989, 198 cm)  primač
12  ČEDIĆ Vladimir  (1987, 202 cm)  korektor
13  BOBOVAC Matija  (1993, 191 cm)  dizač
14  MATIĆ Aleksa  (1999, 205 cm)  korektor
15  PANTELIĆ Srđan  (1988, 182 cm)  libero
16  OPAČIĆ Nemanja  (1991, 197 cm)  primač
17  RADIVOJEVIĆ Milan  (1994, 193 cm)  srednji bloker
20  KRSTIĆ Milan  (1997, 200 cm)  srednji bloker
Trener: MARINKOVIĆ Bojan
M. Pasuljević
Foto: OK Radnički FB

 

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.