Novi poraz Voše u Ligi šampiona, Nemci slavili u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2019, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi poraz Voše u Ligi šampiona, Nemci slavili u Novom Sadu

Odbojkaši Vojvodine NS seme pretrpeli su poraz u 2. kolu E grupe CEV Lige šampiona. Nemački Fridirihshafen je večeras, u dvorani SPC Vojvodina u Novom Sadu, pobedio Vošu sa 3:0, po setovima 25:20, 25:21 i 25:20, posle 83 minuta igre.

Ostali su dužni odbojkaši Vojvodine sjajnoj publici u Novom Sadu, koja je došla u velikom broju da podrži svoje ljubimce u prvom meču na domaćem terenu u Ligi šampiona. Odigrali su crveno-beli dosta lošije nego u Poljskoj, pa je Fridrihshafen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zasluženo slavio 3:0 u utakmici drugog kola E grupe.

Iako su imali veliku podršku sa tribina crveno-beli nisu to iskoristili i bili su prilično mlaki i neubedljivi u sva tri seta. Na startu su gosti poveli, imali su 12:10, kada je Vojvodina blokom supela da stigne do izjednačenja – 12:12. Činilo se tada da će domaćin imati snage za preokret, ali je Fridrihshafen brzo stigao do nove prednosti i sačuvao je do kraja seta.

I u nastavku je domaćinu falio konkretniji i snažniji napad, prijem je bio loš, a nije bilo energije ni u servisu. Borili su se domaćini, uspeli da pohvataju dosta lopti, ali kada je bilo najvažnije izostala je završna realizacija u napadu.

Možda su i najbolju igru pokazali Novosađani u trećem periodu, raspoloženi su u redovima domaćina bili Mašulović i Simić, ali to je bilo malo da se okrene meč i ugrozi raspoloženi protivnik. Morala je Vojvodina da pruži ruku boljem.

"Protivnik je zasluženo pobedio, ali smo bili ispod našeg nivoa. Mislim da imamo rezerve i kvaliteta, da možemo da igramo ravnopravnije. Nije nas ništa iznenadilo, opet ponavaljam uzrok smo i mi, osim njihove dobre igre", naglasio je Siniša Gavrančić, trener Vojvodine.

"Oni imaju više ovakvih mečeva, godinama igraju grupnu fazu Lige šampiona. Nama fali takvog iskustva, takođe energetski smo pali, servis je bio slabiji. Da smo tu malo više uradili moglo je sve biti drugačije. Ima još utakmica i sigurno možemo bolje", rekao je Vuk Todorović.

"Vojvodina ima mladu ekipu, koju ja baš volim da gledam. Novosađani imaju super tim, ali su bili stegnuti. Mi smo odigrali odlično, ovo nam je došlo kao lek, jer smo vezali neke poraze. Daje nam krila za dalje. Vojvodina može hrabrije i slobodnije i onda može dobiti Ruselar".rekao je Nikola Gjorgijev, igrač Fridrihshafena.

Vojvodina NS seme će u 3. kolu E grupe, takođe u Novom Sadu, igrati protiv belgijskog Knak Ruselara narednog utorka, 17. decembra od 18.00 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.