Nikola Grbić: Daću sve da se vratimo u odbojkaški svetski vrh

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Mar.2015, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikola Grbić: Daću sve da se vratimo u odbojkaški svetski vrh

BEOGRAD - Nikola Grbić, novi selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije, rekao je da će učiniti sve da nacionalni tim ove države pod njegovim vođstvom nastavi da niže uspjehe poput onih dok je sa kapitenskom trakom predvodio ekipu na terenu.

"Nadam se da će moje najbolje biti dovoljno dobro da reprezentaciju vratimo u svetski vrh. Imamo dovoljno dobrih i kvalitetnih momaka na svakoj poziciji i velike su šanse da budemo konkurentni na svim takmičenjima. Ono što mogu da >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << obećam je da ćemo dati sve od sebe, a teren će pokazati da li će to biti dovoljno", rekao je Grbić na zvaničnoj prezentaciji u hotelu "Metropol".

On je istakao da dolazak na klupu Srbije predstavlja veliku čast, ali prije svega obavezu zbog odnosa koji ima prema reprezentaciji.

"Ljubav prema reprezentaciji i državnom dresu bratu i meni preneo je otac, koji je bio kapiten selekcije koja je osvojila prvu medalju. Igranje za Srbiju Vladimiru i meni bilo je nešto što se podrazumeva i za šta smo živeli. Ta ljubav nikad nije prestala da jenjava i moje srce je uvek bilo ovde. Nadao sam se da ću se jednog dana vratiti, ali nisam da će biti tako brzo posle samo sedam meseci", rekao je Grbić.

Grbić je rekao da još nije kompletirao stručni štab, ali da će mu u radu pomagati poznati italijanski trener Kamilo Plaći, Saša Joksimović, doktor Ljuban Martinović i Laslo Lukač.

Grbić je bio dugogodišnji kapiten reprezentacije Srbije, sa kojom je osvojio 19 medalja, među kojima su zlato na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. i prvenstvo Evrope 2001, 1997. proglašen je za najboljeg igrača Evrope, dok je 2013. godine primljen u "Odbojkašku aleju slavnih" u poljskom Miliču.
Pogledaj vesti o: Odbojka

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Grbić: Daću sve da se vratimo u svetski vrh

Izvor: Politika, 16.Mar.2015

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, Boričić, na predstavljanju rekao da novi prvi trener reprezentacije, Nikola Grbić, ima želju da nadmaši ono što je postigao kao igrač..Nikola Grbić se u hotelu „Metropol palas” u Beogradu prvi put pojavio kao selektor odbojkaške reprezentacije, to jest,...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.