Bože pravde i u Bersiju, niko kao SRBIJA!!!

Izvor: Sportske.net, 29.Sep.2019, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Bože pravde'' i u ''Bersiju'', niko kao SRBIJA!!!

Srpska odbojka uspostavila apsolutnu dominaciju u Evropi!

Tek što je naša ženska odbojkaška reprezentacija odbranila titulu prvaka Evrope na nedavno održanom šampionatu, i naši odbojkaši su se večeras popeli na krov Evrope, pobedom u finalu Evropskog prvenstva nad selekcijom Slovenije.

U sjajnoj atmosferi pariskog ''Bersija'', izabranici Slobodana Kovača su u borbi za titulu trijumfovali rezultatom 3:1, po setovima 19:25, 25:16, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << 25:18, 25:20!

Bronza je pripala Poljacima, koji su juče sa ubedljivih 3:0 savladali domaću Francusku.

Slično kao i u polufinalu protiv Francuza, naši reprezentativci u prvom setu nisu odigrali kako umeju. Slovenci su odmah stekli prednost (3:1, 4:2), naš tim je uzvratio vođstvom od 8:6, ali to je bio samo kraći bljesak, Slovenija je ponovo preuzela vođstvo i do kraja seta ga nije ispuštala.

Ali, sve ostalo što je viđeno u ovom meču, u potpunosti je pripalo reprezentaciji Srbije, koja je dominantnom igrom stigla do titule prvaka Evrope!

U sva tri preostala seta, reprezentacija Srbije je relativno brzo stizala do ubedljivih prednosti, što je dodatno ubijalo samopouzdanje našem rivalu.

U samom finišu meča bilo je i neuobičajene nervoze, došlo je do koškanja odbojkaša dva tima na mreži, bilo je provokacija, ali sve se brzo smirilo, Srbija je potom dobila još dva poena i veliko slavlje je moglo da počne!

Mora se još jednom istaći sa koliko energije je Slobodan Boba Kovač sa klupe vodio ekipu, pravovremeno je reagovao u svim kriznim trenucima, ali im i ulio neverovatnu snagu svojom podrškom tokom čitavog meča, baš kao i protiv Francuza u polufinalu.

Srbiji je ovo treće evropsko zlato, pošto je prethodno osvajala titule i 2001. i 2011. godine. Zanimljivo, Srbija je, kao i 2011. godine, objedinila titule šampiona Evrope u muškoj i ženskoj konkurenciji.

-
Pogledaj vesti o: Odbojka,   Pariz

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZLATOOOOO! ODBOJKAŠI SRBIJE NA EVROPSKOM TRONU! (FOTO)

Izvor: RTV Pink, 29.Sep.2019

U finalu Evropskog prvenstva u Francuskoj savladana je Slovenija rezultatom 3:1 (25:19, 25:18, 25:16, 19:25).

Nastavak na RTV Pink...

Odbojkaški recept košarkašima! Ko bi mogao da bude košarkaški Boba Kovač? (TVITOVI) (video)

Izvor: Sportske.net, 29.Sep.2019

Čestitke našim odbojkašima stižu sasvih strana, ali među brojnim reakcijama primetno je i zanimljivo poređenje...Srpski odbojkaši su novi šampioni Evrope, pošto su večeras u finalu EP u pariskom ''Bersiju'' savladali Sloveniju sa 3:1 u setovima!..Svi smo oduševljeni igrom naših reprezentativaca,...

Nastavak na Sportske.net...

Kragujevčani na krovu Evrope

Izvor: KGsport.info, 29.Sep.2019

Odbojkaška reprezentacija Srbije okitila se titulom evropskog prvaka, pošto je u današnjem finalu Evropskog prvenstva... Чланак Kragujevčani na krovu Evrope се појављује прво на KRAGUJEVAČKI SPORT.

Nastavak na KGsport.info...

Odbojka: Niko nema što Srbija ima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2019, 10:10

Pobedom muške reprezentacije nad Slovenijom (3:1) u finalu u Parizu, Srbija je objedinila titule prvaka Evrope u obe konkurencije i pokazala da nema premca na "Starom kontinentu" u odbojci...Nepunih mesec dana od odbrane zlata odbojkašica u Ankari, na krov Evrope popeli su se i izabranici Slobodana...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.