Stiv Džobs ovo NIKAD ne bi dozvolio za novi iPhone

Izvor: Mondo, 01.Avg.2019, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiv Džobs ovo NIKAD ne bi dozvolio za novi iPhone

Ono što je Stiv Džobs prezirao na mobilnim telefonima i PDA uređajima - stiže na iPhone 11.

Svetski IT mediji prvog dana avgusta uglavnom pišu o tome kako se Stiv Džobs “prevrće u grobu“ na najavu nove iPhone 11 funkcije - podržavaće olovku tj. stilus!

Upravo to je bilo ono što Džobs nije želeo i ono što >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je iskoristio na sceni kad je najavio novu generaciju uređaja, koju ćemo kontrolisati - prstima, ne dodatnim gedžetima, kakav je olovka. Podsetite se tog trenutka.



Izvor: John Schroter

Šta ćemo da uradimo? Oh, pa upotrebićemo stilus, zar ne?! Da, koristićemo ga! Ma, ne, ne! Ko želi stilus?! Morate ga vaditi, uzimati, sklanjati, na kraju se izgubi… Bljak! Niko ne želi stilus! Znači, nećemo ga ni upotrebljavati!“, rekao je Stiv Džobs samo par trenutaka, nego što se na platnu iza njega pojavio prvi iPhone 2007. godine.

Generacijama nakon prvog iPhone-a izgleda da će ga Apple, ipak uvesti u ponudu.

Da će stilus tj. digitalna olovka biti dostupna za iPhone XI seriju uređaja ili makar neke od njih objavila je Citi Research, kompanija u čijem su sklopu i bankarski sistemi, pa bi novi način upotrebe prema toj kompaniji mogao da pomogne u poslovanju. Ipak, PhoneArena je oprezna, jer se slična glasina pojavila i prošle godine, pred dolazak iPhone XS serije, koja na kraju, ipak nije podržavala olovku.

S druge strane, Apple već podržava Apple Pencil dodatak za iPad uređaje pa i ne bi bilo toliko čudno, u tom kontekstu, da Apple taj uređaj podrži i za iPhone. Na taj način bi iPhone bi konkurentan i Galaxy Note seriji, koja se oduvek smatra najboljim poslovnim telefonom, upravo zbog odličnih mogućnosti S Pen-a, koje ga čine posebnim.

Možda podrška za olovku unese svežinu u iPhone svet, jer prodaja ovog telefona pada i dalje, a poslednji tromesečni izveštaj pokazuje da je pad bio 12 odsto, drugi najveći od kada se iPhone prodaje na tržištu.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.