Mediji: Starletin bivši verenik član Belivukove grupe

Izvor: B92, 02.Mar.2021, 18:25

Mediji: Starletin bivši verenik član Belivukove grupe

Starleta Tijana Maksimović, poznata kao Tijana Ajfon, privedena u SBPOK zbog bivšeg verenika Milovana Tadića (33), koji je član Belivukove grupe, pišu mediji.

Tadić, poznat po nadimku Miksa, radio je kao šef obezbeđenja beogradskog kluba "Tilt", pretukao je Slobodana Vukića 2015. godine, a on je od posledica povreda preminuo.

Vukić je bio u provodu u ovom klubu i u jednom trenutku oborio je čaše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa šanka, zbog čega ga je obezbeđenje izbacilo napolje. Dok su ga držali i vukli, udarali su ga po glavi. Kada je izbačen, Slobodan se vratio na ulaz i počeo da viče: "Ko me je udarao?" Tada je, prema navodima iz optužnice, Tadić izašao ispred kluba i šutnuo ga nogom u stomak.

Povređeni muškarac je pao na zemlju u bolovima i ubrzo je prevezen u Urgentni centar, gde je utvrđeno da mu je pukla slezina i oštećena jetra. Pao je u komu, iz koje se više nije budio, a preminuo je na Božić, 7. januara 2016. godine. Suđenje u ovom slučaju još traje.

Podsetimo, Miksa je uhapšen početkom februara u velikoj policijskoj akciji kao jedan od pripadnika Belivukove kriminalne grupe, koja je osumnjičena za brojna krivična dela od ubistava, otmica i mučenja do reketiranja i prodaje droge.

Koja je tačno bila Tadićeva uloga u ovoj grupi za sada nije poznato, ali je jasno da su pripadnici Belivukove kriminalne grupe, koja se krila iza Partizanove navijačke grupe "Principi" (ranije "Janjičari") držala obezbeđenje u svim većim prestoničkim noćnim klubovima.

S ove pozicije oni su lako mogli da distribuiraju drogu u klubu, za šta se takođe sumnjiči ova kriminalna grupa, koja je usko sarađivala sa crnogorskim Kavačkim klanom.

Prema nezvaničnim informacijama beogradskih medija, upravo Miksa želi da sarađuje sa policijom kako bi otkrio sve o zlodelima Belivukove grupe.

Da ni Miksina bivša verenica nije prezala od kriminala postalo je potpuno jasno kada je prošle godine uhapšena u Republici Srpskoj zbog organizovanja kokainskih orgija u jednoj vikendici. Ona je tada nelegalno, čamcem, prešla na teritoriju BiH sa još nekoliko devojaka koje su bile angažovane da na zabavi rade kao prostitutke.

Na zabavi je zaplenjeno oružje, pronađena droga, a Tijana Ajfon je posle nekoliko meseci osuđena na dve godine zatvora, i trenutno čeka na izvršenje iste.

Ona je, kako su naveli beogradski mediji, privedena na saslušanje u Službu za borbu protiv organizovanog kriminala kako bi se utvrdilo šta sve zna o poslovima Belivukove kriminalne grupe.

Na saslušanje je privedena i starleta Mimi Živanović, poznatija kao Mimi Oro, koja je takođe ranije osuđivana za prostituciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.