Arheolozi iskopali skelet star preko 2.000 godina, a pored njega je pronađen predmet sličan ajfonu

Izvor: B92, 09.Sep.2019, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arheolozi iskopali skelet star preko 2.000 godina, a pored njega je pronađen predmet sličan ajfonu

Iz groba mlade žene na misterioznom nalazištu u Sibiru, nazvanom "Ruska Atlantida", iskopan je neobičan predmet koji prema nekima liči na današnje pametne telefone.

Grob žene koju su arheolozi nazvali Nataša pronađen je tako što je tokom leta isušen ogromni veštački rezervoar u Sibiru, prenosi Index.hr. Potiče iz drevnog carstva Siongnu - ogromne nacije nomada koji su vladali područjem od 3. veka pre Hrista do kraja 1. veka nove ere.

Predmet za koji se procenjuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je star 2.137 godina napravljen je od crnog dragog kamena iz skupine lignita s detaljima od poludragog kamenja, a mnogima izgleda poput modernog ajfona.

Radi se zapravo o ukrasnoj kopči za kaiš. Arheolog Pavel Leus kaže kako je reč o drvenom blagu zahvaljujući kome su uspeli da odrede vreme u kom je ona živela, jer je jedino Natašin pojas bio ukrašen kineskim "vudžu" novčićima.
Pogledaj vesti o: iPhone

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Arheolozi iskopali skelet star preko 2.000 godina, a pored njega je pronađen predmet sličan iPhone-u

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Sep.2019

Iz groba mlade žene na misterioznom nalazištu u Sibiru, nazvanom "Ruska Atlantida", iskopan je neobičan predmet koji prema nekima liči na današnje pametne telefone...Grob žene koju su arheolozi nazvali Nataša pronađen je tako što je tokom leta isušen ogromni veštački rezervoar u Sibiru, prenosi...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.