Zvezdin nebeski skok na UEFA listi, šta to znači za srpski fudbal?

Izvor: Sportske.net, 28.Avg.2019, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdin nebeski skok na UEFA listi, šta to znači za srpski fudbal?

I Partizan igra vrlo bitnu ulogu u čitavoj priči.

Plasman Crvene zvezde u Ligu šampiona mogao bi da donese mnogo toga dobrog srpskom fudbalu.

"Crveno-beli" su eliminacijom Jang Bojsa skočili čak 20 mesta na UEFA rang listi, pa trenutno zauzimaju 68. mesto na listi najboljih evropskih klubova.

Zvezda je plasmanom u LŠ dobila sigurna četiri boda, a sve preko toga biće >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << čist dobitak - pobeda nosi dva, a remi jedan bod.

Nacionalni koeficijent se računa na drugačiji način, "crveno-beli" su do sada osvojili 8,5 bodova, dok je Partizan prigrabio četiri boda.

Ako "Parni valjak" uđe u Ligu Evrope sutra to donosi još jedan ili pola boda, u zavisnosti od rezultata, plus osvojeni poeni u grupnoj fazi LE.

Srpski fudbal bi mogao da bude na velikom dobitku ovog leta jer bi se približio famoznom 15. mestu na listi nacionalnih koeficijenata koje uvodi dva tima u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

U Zvezdi sada priželjkuju čudo u Lincu, imaju milion razloga za to!

Izvor: Sportske.net, 28.Avg.2019

Para na paru ide....O zaradi Crvene zvezde je već bilo reči, pored standardnih 15 miliona evra za plasman u Ligu šampiona, "crveno-beli" će zaraditi i od TV prava, sponzora, karata....Ipak, dodatan profit mogao bi da donese revanš plejofa za Ligu šampiona između LASK Linca i Briža...Naime, od...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.