Ubedljiv trijumf Zvezde na početku Superlige

Izvor: RTS, 20.Jul.2018, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubedljiv trijumf Zvezde na početku Superlige

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Dinamo iz Vranja sa 3:0, u prvoj utakmici Superlige Srbije. U drugoj utakmici prvog kola, Vojvodina i Mladost u Novom Sadu odigrali nerešeno 1:1.
Crvena zvezda uspešno je počela odbranu titule, pošto je u utakmici prvog kola Superlige na svom terenu savladala Dinamo iz Vranja sa 3:0 (1:0). >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Crveno-beli su utakmicu počeli u znatno izmenjenom sastavu u odnosnu na tim koji je uspešno prebrodio prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, ali to se nije odrazlo na rezultat.
Gosti iz Vranja ostavili su solidan utisak, naročito u prvom poluvremenu, ali im je u nastavku ponestalo snage, pa je Zvezda stigla do sigurne pobede.
Dinamo je najbolju priliku na meču propustio već u drugom minutu, kada je napadač iz Gane Suraka pogodio stativu Zvezdinog gola.
Domaćin je preuzeo inicijativu, Jovančić je u 18. minutu pogodio stativu, a isti igrač je u 41. minutu doneo prednost Zvezdi od 1:0.
Crveno-beli su udvostručili prednost već u 51. minutu, kada se mladi Dejan Joveljić dobro snašao u kaznenom prostoru gostiju i zatresao mrežu solidnog golmana Đurića.
Mladi napadač Zvezde mogao je da se proslavi na ovom meču, ali je propustio dve izgledne šanse.
Konačan rezultat utakmice postavio je Milan Jevtović u 76. minutu, posle dobrog kontranapada domaćeg tima.
Zvezda već u utorak igra prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a na stadionu "Rajko Mitić" protivnik će biti litvanska Suduva.

U drugoj utakmici prvog kola, Vojvodina i Mladost iz Lučana odigrali su nerešeno 1:1. Domaći su poveli golom Fofane, da bi izjednačenje gostima doneo Dimić u prvom delu susreta.
Partizan u nedelju gostuje kod Radnika u Surdulici sa namerom da potvrdi dobre igre i lak prolaz preko Rudara iz Pljevalja u kvalifikacijama za Ligu Evrope.
Sistem takmičenja ostao je nepromenjen, igraće se 30. kola posle čega se dele bodovi u plej-ofu i plej-autu, a jedina novina je što je uveden i baraž meč za ekipu koja završi na 14. mestu, tačno iznad zone za ispadanje.
Raspored 1. kola Superlige:
Petak: Crvena zvezda - Dinamo 3:0 (Jovančić 41, Joveljić 51, Jevtović 76)
Vojvodina - Mladost 1:1 (Fofana 13 – Dimić 29)
Subota: Čukarički - Zemun (20), Napredak - Rad (20), Voždovac - Bačka (20),
Nedelja: Radnik - Partizan (19), Radnički Niš - Proleter (20),
Ponedeljak: Spartak - Mačva (17).
Ovako je protekao prvi dan u fudbalskoj Superligi: 
21.53 – Kraj utakmice u Beogradu, Crvena zvezda – Dinamo 3:0.
21.53 – Završen je meč u Novom Sadu, Vojvodina – Mladost 1:1.
21.38 – GOL! 3:0 za Zvezdu u 76. minutu, gol je postigao Milan Jevtović!
21.14 – GOL! 2:0 za Zvezdu od 51. minuta, strelac je mladi Dejan Joveljić!
21.08 – Nastavljeno je i u Beogradu. 
21.03 – Nastavljen je meč u Novom Sadu.
20.50 – Poluvreme i u Beogradu, Crvena zvezda – Dinamo 1:0.
Dobra utakmica na stadionu "Rajko Mitić" u prvih 45 minuta. Zvezda je bolji rival, što je krunisala i pogotkom u finišu prvog dela, ali i gosti iz Vranja su ostavili odličan utisak.
20.48 – Poluvreme u Novom Sadu, Vojvodina – Mladost 1:1.
20.45 – GOL! Zvezda stiže do prednosti u 41. minutu, strelac je novajlija Dušan Jovančić! Prethodno je Degenek pogodio stativu Dinamovog gola.
20.32 – GOL! Mladost stiže do izjednačenja 1:1 u Novom Sadu, strelac je Dimić!
20.23 – I Zvezda pogađa stativu – Odlično je šutirao Jovančić sa 20-ak metara.
20.15 – GOL! Vojvodina vodi od 13. minuta u Novom Sadu golom Ismaila Fofane!
20.07 – Prva prilika na meču za goste iz Vranja, Suraka pogađa stativu u drugom minutu.
20.05 – Počeo je meč u Beogradu.
20.04 – Minut ćutanja na stadionu "Rajko Mitić" u čast nedavno preminulim fudbalskim funkcionerima Goranu Bunjevčeviću i Branimiru Babarogiću.
20.02 – Počeo je meč Novom Sadu.
19.53 – Od 20 časova u Novom Sadu igraju i Vojvodina i Mladost.
19.51 – Dinamo će svoju debitantsku utakmicu u Superligi početi u sledećem sastavu: U. Đurić, Sićović, Antić, Dimitrov, N. Đurić, Ilić, Pavišić, Segun, Suraka, Tasić i Vukajlović.
19.50 – Zvezda će protiv Dinama iz Vranja nastupiti u sledećem sastavu: Popović, Gobeljić, Babić, Degenek, Terzić, Jovičić, Jovančić, Meleg, Ebisilio, Jevtović i Joveljić.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Crvena Zvezda

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.