Za dobar fudbal potrebno je dvoje, ali Engleze to ne zanima

Izvor: MozzartSport.com, 15.Nov.2017, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za dobar fudbal potrebno je dvoje, ali Engleze to ne zanima

Bez pobednika na Vembliju uprkos totalnoj dominaciji Karioka. Lukaku oborio rekord u dresu Belgije

Za dobru utakmicu, spekatakl, potrebna su dva tima, ali ovu generaciju Engleza Gareta Sautgejta to izgleda ne zanima. Njima je najvažniji rezultat, a nerešeno 0:0 na svom Vembliju protiv Brazila više je nego prihvatljiv ishod za oproštaj od uspešne 2017. godine.

Možda su izmislili fudbal, ali Englezi ga nikako ne igraju lepo.

Večeras su morali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da se bore za život protiv sjajnog Brazila kojem je samo gol nedostajao da utisak bude potpun. Kutinjo, Nejmar, Žezus, Paulinjo, Marselo, Dani Alves, tehnički doterani igrači vezli su tokom 90 minuta na najdrevnijoj fudbalskoj katedrali, a Vembli se u nekoliko trenutaka pretvorio u Marakanu, izgledalo je da je Brazil domaćin, a ne Engleska.

I peta i dupli pas, sve je polazilo večeras od noge izabranicima selektora Titea, ali je bedem Gordog Albiona ipak odoleo, što je dobro za moral njihovog mladog selektora. Brazilci su imali težak zadatak, da igraju protiv sedam defanzivnih fudbalera domaćina i sa atipičnom formacijom za Engleze sa trojicom pozadi i nisu uspeli da zatresu mrežu. Najbliži su bili u 76. minutu kada je Fernandinjo pogodio stativu, a Džo Hart je u nekoliko navrata majstoprski sačuvao mrežu.

Brazil je dominirao, posed lopte 66 % - 34 %, šutevi 13:4, ali džaba, u golovima je bilo 0:0. Možda smo očekivali više od ovog meča, ali kao što rekosmo Englezi nisu želeli da se nadigravaju, verovatno i svesni svoje snage bez povređenih Harija Kejna i Delea Alija

ENGLESKA - BRAZIL 0:0

Stadion: Vembli

Sudija: Soares Dijaz (Portugalija)

ENGLESKA (3-5-2): Hart - Gomez, Stouns, Megvajer - Voker, Loftus-Čik (od 36. Lingard), Dajer, Livermor (od 90. Rouz), Bertrand (od 80. Jang) - Vardi (od 75. Solanke), Rašford (od 75. Abraham).

BRAZIL (4-3-3): Alison - Alves, Markinjos, Miranda, Marselo - Paulinjo, Kazemiro, Augusto (od 68. Fernandinjo) - Kutinjo (od 68. Vilijan), Nejmar, Gabrijel Žezus (od 76. Firmino).

Veče prijateljskih mečeva obeležio je Romelu Lukaku. Napadač Mančester Junajteda doneo je trijumf Belgiji nad Japanom od 1:0, a pogodak koji je postigao u 72. minutu učinio ga je najboljim strelcem u istoriji belgijske reprezentacije.

Snažni napadač ima na kontu 31 pogodak u dresu Crveni đavola, a kako mu je tek 24. godina imaće lepu priliku da uspostavi novi rekord i zada domaći zadatak generacijama belgijskih igrača koje nadolaze. I biće im teško da ga nadmaše.



MEĐUNARODNE PRIJATELJSKE

Južna Koreja - Srbija 1:1 (0:0)

Kina - Kolumbija 0:4 (0:1)

UAE - Uzbeksiatan 1:0 (1:0)

Gabon - Bocvana 0:0

Argentina - Nigerija 2:4 (2:1)

Katar - Island 1:1 (0:1)

Slovačka - Norveška 1:0 (0:0)

Rusija - Španija 3:3 (1:2)

Rumunija - Holandija 0:3 (0:0)

Mađarska - Kostarika 1:0 (1:0)

Alžir - CAF 3:0 (1:0)

Austrija - Urugvaj 2:1 (1:1)

Belgija - Japan 1:0 (0:0)

Nemačka - Francuska 2:2 (0:1)

Vels - Panama 1:1 (0:0)

Engleska - Brazil 0:0

Portugalija - SAD 1:1 (1:1)

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.