Izvor: MozzartSport.com, 22.Jan.2021, 17:28

Za Barsu debitovalo dete od 100.000.000: Još uči fudbal, a za svaki slučaj i da bude frizer

Ilaš Moriba upisao prve minute za A tim katalonskog giganta

Dva dana pošto je 19. januara napunio 18. godina, Ilaš Moriba upisao je debi za prvi tim Barselone.

Kada je proleća 2019. potpisao profesionalni ugovor, Barselona je za ovog defanzivnog vezistu odredila otkupnu klauzulu u iznosu čak 100.000.000 evra, što znači da na Kamp Nou imaju velike planove za njega.

Samo sedam godina imao je kada je doveden iz gradskog rivala Espanjola. Prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sezone igrao je za B tim, a u četvrtak je dobio priliku Ronalda Kumana. I to, odmah u startnoj postavi. Iako bi trećeligaš Kornelja i trebalo da je protivnik protiv kog se razigravaju igrači, borbena ekipa takođe iz Katalonije ispostavila se kao veoma tvrd orah. Pošto su eliminisali Atletiko Madrid u prošloj rundi, Barselonu su dobrano namučili i odolevali sve do produžetaka.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Mladi Moriba odigrao je 74 minuta i za to vreme imao jedan šut, 39 uspešnih, a 11 nepreciznih dodavanja. Napravio je pet faulova, iznudio dva, sedam puta je osvojio loptu, ali je i 13 puta izgubio.

"Osećam se fantastično još od kada mi je trener rekao da ću igrati od prvog minuta. Nisam mogao da spavam. Veoma sam zahvalan treneru i saigračima. Nisam verovao da ću ikad debitovati za Barselonu i ovo je najbolji poklon koji sam mogao da dobijem za rođendan", priznao je tinejdžer, koji po pisanju Mundo Deportiva pored igranja fudbala uči i da bude frizer.

O svojoj karijeri ne želi da priča unapred.

"Idem dan po dan. U klubu će mi reći da li ostajem sa A timom ili se vraćam u Barselonu B. Trenutno je moj tim ovaj drugi i srećan sam u njemu", zaključio je Moriba, koji je poreklom iz Gvineje, ali igra u mlađim kategorijama španske reprezentacije.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.