Vezana za stolicu je gledala kako joj otac ubija mamu, pa sebe, a sada ju je silovao ujak? Detalji zločina koji je potresao Pomoravlje

Izvor: Press, 21.Maj.2018, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vezana za stolicu je gledala kako joj otac ubija mamu, pa sebe, a sada ju je silovao ujak? Detalji zločina koji je potresao Pomoravlje

Gorana Marinkovića (38) iz Velikog Popovića kod Despotovca uhapsila je jagodinska policija i odredila mu zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je silovao šesnaestogodišnju sestričinu M.T., čiji je staratelj. Obavljena su saslušanja i medicinski pregledi, a devojčica je premeštena kod dede i nastavila je školovanje. On je 2014. godine posle ubistva sestre Gordane T. iz Svilajnca preuzeo brigu o njene dve kćeri. Starija je sada na fakultetu, a mlađa je u srednjoj školi i trenira >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << fudbal.
Foto:telegraf
Devojčica je do detalja opisala kako je Goran počinio zločin, ali inspektori proveravaju i mogućnost da je M. T. sve to izmislila da bi se osvetila, prenose Novosti.
-Niko nikada nije posumnjao, niti skrenuo pažnju na neko neubičajeno dešavanje. Reč je ipak o krvnom srodstvu. Kada god bi ih socijalni radnici posetili sve je bilo fantastično, posvećenost, rodbinska briga, bog zna kako. Tako nešto niko ni u snu nije mogao da pretpostavi, rođeni ujak. Čudno je da devojčica nije signalizirala socijalnim radnicima ili policiji, kao i ponašanje ostalih ukućana - kažu upućeni u ovaj slučaj, piše Centralmedia.rs.
Kako Novosti saznaju u porodici Marinković, Goran i njegova supruga Mirjana su hranitelji devojčice već četiri godine, otkad je Srbislav, njen otac, zbog ljubomore 2014. ubio njenu majku Gordanu, a potom izvršio samoubistvo. Devojčica je tome prisustvovala, vezana za stolicu. Na kraju je uspela da se odveže i pobegne u kupatilo.
Marinkoviću je održano policijsko zadržavanje do 48 sati Facebook/Goran Marinkovic

- Ona je prijavila da se to dogodilo prošle godine. Nema nikakve dokaze. Znači, sada je njena reč protiv njegove. Mislim da je do problema došlo zbog toga što je htela da se zabavlja sa devojkom, a mi smo joj branili. Mi smo držali disciplinu i zato što je htela da ode od nas. Ako je to želela, mogla je da kaže, a ne da otera čoveka u zatvor. Sve nas je to mnogo pogodilo. Goran je nju voleo kao svoju ćerku i nije pravio razliku između naše dece i nje - kaže Mirjana.
Supruga uhapšenog Gorana ističe da su "devojčici uzimali telefon u 22 sata, jer je ujutru išla u školu, a da su je deda i baba, koji žive u Dublju kod Svilajnca, puštali u diskoteku do jutra kada bude kod njih".
- Imamo i dva sina od 11 i 17 godina, koji još ne znaju da im je otac uhapšen. U selu možete bilo koga da pitate za mog supruga, svi će da kažu da je domaćin i čovek za primer. A deda i baba M. T. će da nas ocrne, jer smo vodili borbu za starateljstvo nad njom. Ako je kriv, neka ide u zatvor, ali šta ćemo ako nije kriv - pita se Mirjana.
Slobodan, deda M. T., kaže da je ona povremeno dolazila kod njega i bake Nadežde.
- Dobio sam starateljstvo nad M. T., ali su oni prijavili da je moj sin ubio ženu i da smo mi stari. I Goran je tako uzeo dete koje meni pripada. Ona je sad kod mene. Rekli su mi da je ništa ne pitam o tome što se dogodilo, tako da ne znam detalje - priča deda devojčice.
Slobodan kaže da je bio u Centru za socijalni rad i da podnosi zahtev za starateljstvo nad detetom.
Nakon ubista sestre, preuzeo je brigu o njenim ćerkama Foto: Facebook/Goran Marinkovic

Nadležni su saznali za slučaj silovanja kada se devojčica požalila drugarici.
- Postoje neproverene inidicije da devojčica nije bila jedina u toj "igrici" i da su možda bile uključene i neke njene drugarice. Treba i ukućani što šta da kažu o svemu. Treba temeljno odraditi istragu. Dete nije ni bilo svesno cele situacije - ističu upućeni.
Posle zadržavanja Marinković će biti izveden pred tužioca i sudiju.
MEŠTANI KAŽU DA SU MARINKOVIĆI DOBRA PORODICA
Meštani Velikog Popovića bili su u neverici što je Goran uhapšen i opisali ga kao domaćina i poštenog čoveka.
- Ne mogu da tvrdim, ali ne verujem da je on mogao da uradi tako nešto. Izdržava celu porodicu, decu su lepo čuvali. Znam da je strogo držao i svoju decu, za koju nemam ružne reči. Goranova majka Sneža, baba M. T., svakog dana je kod njih i ne verujem da bi dozvolila da neko maltretira dete - priča komšinica koja je htela da ostane anonimna.
Meštani ne veruju da je Marinković počinio užasan zločin Foto: Facebook/Goran Marinkovic

I ostali meštani kažu da su Marinkovići domaćinska porodica, za primer, i da ne veruju da je Goran mogao da uradi tako nešto.
TRAGIČNA SUDBINA DEVOJČICE
Tragedija porodice devojčice je na ovaj način dobila još jedan tužni momenat. Njen otac Srbislav je zaklao suprugu Gordanu, a onda sebe ubadao po vratu, grudima i stomaku i preminuo u bolnici. Tada je mlađa ćerka ispričala policiji da je videla kako otac tuče majku rukama, da je pobegla i sakrila se u kupatilu, odakle je dozivala pomoć. Nije pomenula da je videla nož u rukama oca. Kada je policija ušla u stan, ona je izvedena iz kupatila, ali nije videla krvava tela roditelja.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Jagodina

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.