Veselinović se uzda u duh svoje ekipe i ponavlja priču o dva odraza u ogledalu

Izvor: Sportske.net, 24.Jul.2019, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veselinović se uzda u duh svoje ekipe i ponavlja priču o dva odraza u ogledalu

Trener Čukaričkog ne odustaje od svojih principa, iako kaže da je Molde kvalitetnija ekipa. Da li će veštačka podloga biti problem?

Trener Čukaričkog Aleksandar Veselinović kaže da je Molde iznad kvaliteta Super lige, ali je istakao da njegovi igrači sutra moraju da se raduju meču, jer je to prilika da igraju protiv dobrog protivnika, u sjajnim uslovima.

"Ukazala nam se ekipa da gostujemo simpatičnoj zemlji, kod vrednih i gostoljubih ljudi, sa izvanrednom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << infrastrukturom. Igraćemo na prelepom fudbalskom objektu, protiv ekipe koja zaslužuje sve komplimente za ono što rade poslednjih godina i kako predstavljaju fudbalsku igru.

Sada su prvi u norveškom prvenstvu i to sasvim zasluženo. Znamo da su i prošle godine bili veoma ozbiljni u grupnoj fazi. Recimo, ovde, gde su posebno opasni, pobedili su Zenit, a u toj utakmici su imali posed 61 odsto, što je nezamislivo kad je Zenit u pitanju. Iskusna ekipa koja igra kroz posed, nekarakteristično za skandinavske ekipe. Imaju četiri seniorska i šest mladih reprezentativaca.

Čeka nas teška utakmica. Mi sve to poštujemo, ali imamo pravo da imamo nadu i da naša ekipa odigra kako može, da se predstavi u lepom svetlu, da se uporedimo sa ekipom takvog kvaliteta, da odigramo dobro, da izvučemo maksimum i prikažemo se u najboljem svetlu
", rekao je Veselinović novinarima u Moldeu.

Čukarički je u prvoj rundi pobedio Banants 3:0 i 5:0 u gostima i sve je oduševio ofanzivnom igrom, iako je njegova ekipa izuzetno mlada.

"Treba da osećaju zadovoljstvo što imaju priliku da igraju jednu ovakvu utakmicu. Postoji velika želja, motivacija kod njih i mislim da kad se za nekoliko godina bude pričalo o ovoj generaciji, da će razlika u ceni i kvalitetu biti mnogo drugačija. Moramo da poštujemo ekipu protiv koje igramo, van terena da budemo skromni, ali ući ćemo u meč sa željom da maksimalno pokažemo svoj kvalitet i pobedimo. Ako ne, čestitaćemo protivniku i pružićemo ruku", rekao je Veselinović.

Koliko je ovaj meč prilika da se ekipa testira protiv tima sa kvalitetom sa kojim ne može da se sretne u Super ligi?

"Tačno je da je ekipa Moldea iznad kvaliteta srpske lige, hteli mi to da priznamo ili ne. Igraju ultra ofanzivno i sam stil igre odudara od tradicionalnog skandinavskog fudbala. Kad bi neko gledao ovu ekipu i ne bi znao odakle je, pre bi rekao da gaji pirinejski stil: koja traži posed i lomi u ritmu. Taj odlučujući faktor je ritam.

Dok ne uđete u unutra, kad izađete na teren, ne možete da znate kako je. Ako niste u situaciji da 90 minuta odgovorite tome, onda ste u problemu. To će biti najveći test za nas jer mi u Super ligi nemamo priliku da igramo na tako visokom nivou kao što će biti sutra
", rekao je Veselinović.

Trener Čukaričkog posebno hvali sjajnu atmosferu u ekpii.

"Zvuči kao floskula i svi to ističu. Ja zaista mogu da kažem da imamo grupu divnih momaka. Videli ste i na poslednjoj utakmici, kada smo protiv Napretka dvadesetak minuta bili sa igračem manje. Treba da budemo skromni van terena, da idemo korak po korak, a na terenu da radimo vredno. U ovom trenutku su svi u konkurenciji, uključujući i Ovusua i Kajevića, a u poslednjem trenutku ćemo odlučiti u kom sastavu ćemo igrati", rekao je trener.

Svi su hvalili ofanzivnu igru Čukaričkog, a da li će se to menjati sutra? Hoće li vaš tim biti defanzivniji i probati da ne primi gol?

"Sigurno ne razmišljamo o rezultatu 0:0. On je aktivan od početka do kraja. Naše su tendencije da pronađemo način da pobedimo Molde i da ostanemo neporaženi. Treba da razmišljamo o dvomeču, da maksimalno iskoristimo svoj potencijal i svoje kvalitete. Trudićemo se maksimalno da postignemo gol.

Ima tu i još nekih uslova, ali da ne bude nekih opravdanja, dosta toga će zavisiti od toka utakmice, jer igramo na veštačkoj podlozi, a ona je mnogo brža nego ona na kojoj igramo
", rekao je Veselinović.

Trener Čukaričkog poznat je i po posebnom radu sa igračima i njegovom pedagoškom pristupu. Sada je novinarima otkrio šta im stalno govori.

"Kada se svakog dana pogledate u ogledalo, možete da vidite dva odsjaja - jedan koji vam godi i drugi koji vam kaže da nismo bili pravi. Treba da odigramo tako da kada se prekosutra pogledamo u ogledalo, kažemo da smo uradili sve što smo mogli i da budemo mirni.

Na nama je da uradimo sve što možemo i individualno i timski. Kad ste profesionalni sportista, onda vi u svakom izazovu i poteškoći morate da tražite šansu, jer samo tako možete da budete pobednik
", rekao je Veselinović.

Utakmica Molde-Čukarički igra se sutra od 19 sati, a televizijski prenos za sada nije obezbeđen.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.