Vatromet na Bombonjeri, Superklasiko bez pobednika

Izvor: RTS, 11.Nov.2018, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatromet na "Bombonjeri", Superklasiko bez pobednika

Prvo poluvreme velike borbe za šampionat Južne Amerike je završeno bez pobednika. Boka – River 2:2. Revanš meč zakazan 24. novembra na "Monumentalu".
Superklasiko u Buenos Airesu bio je onakav kakvim su ga zamišljali svi zaljubljenici u fudbal - strast, strast i, naravno, golovi.

Boka je povela, iako je do tog 34. minuta verovatno manje pokazala, golom Abile. Napadač Boke se oslobodio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << čuvara, snažno šutirao, ali golman Armani odbranio. Ipak, lopta se odbila ponovo Abili na nogu, a ovaj put je smestio u mrežu.
"Bombonjera" je eksplodirala. Potpuno oduševljenje brojnijih domaćih navijača.
Ipak, trajalo je kratko. Veoma kratko.
Već u prvom napadu po primljenom golu, River uzvraća udarac. Prato je umakao zadnjoj liniji Boke i smestio loptu uz stativu.
Novi "zemljotres" u prestonici Argentine u poslednjim sekundama prvog dela igre. Duga lopta, rezervista Benedeto je najviši u skoku i pogađa za 2:1.

River je, ipak, došao do remija, autogolom Izkjerda u 61. minutu. Prekid, duga lopta pred gol Boke, a loptu je zakačio štoper domaćih i ona je završila u mreži.
Imala je Boka neverovatnu priliku u poslednjim momentima meča, kada je karlos Tevez, koji je ušao sa klupe, sjajno proigrao Benedeta, ali ovaj put napadač Boke nije uspeo da savlada Armanija iz savršene pozicije.
Ovako, 2:2 u prvom meču velikog finala. Revanš meč, koji se igra na Monumentalu, zakazan je za 24. novembar, a pravilo gola u gostima ne važi.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.