Zvezda prebrodila i Suboticu, Voša ispustila pobedu, minimalac Partizana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2018, 07:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda prebrodila i Suboticu, Voša ispustila pobedu, minimalac Partizana

Sjajna fudbalska predstava i četiri gola na renoviranom gradskom stadionu u Subotici pred oko tri hiljade i petsto gledalaca. Spartak - Crvena Zvezda 1:3.

Imala je Crvena Zvezda, tačnije Ben i prečku i stativu u prvom delu prvog poluvremena, a do vođstva je došla u trideset šestom minutu. Marin je proigrao Simića, a ovaj centirao Gobeljiću za njegov peti gol u sezoni.

Nekoliko minuta kasnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << šampion duplira prednost. Ćalasan je držao Pavkova prilikom izvođenja kornera, sudija Grujić je pokazao na belu tačku, a siguran izvođač je bio El Fardu Ben. Početak drugog poluvremena obeležila je povreda golmana Milana Borjana. Preleteo je preko Jovančića, nezgodno pao, na kraju je morao da bude zamenjen i odveden u bolnicu, za zebnju Zvezdinih navijača.

To nije poremetilo Crvenu Zvezdu koja do trećeg gola dolazi u 69. minutu. Ponovo je centrirao Simić, a na pravom mestu je bio Ben za svoj drugi pogodak na meču. Spartak je do kraja imao i prečku koju je pogodio Obradović, da bi do počasnog pogotka došao na početku sudijske nadoknade. Strelac je bio Čečarić za konačnih Spartak Ždrepčeva krv – Crvena Zvezda jedan na prema tri.

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević bio je zadovoljan posle pobede njegovih pulena.

"Čestitam i jednoj i drugoj ekipi na partiji, u decembru smo imali priliku da vidimo visok nivo fudbala, što nije lako. Drugo, ne manje bitno, istakao bih ambijent i fenomenalan teren. Stvarno sam uživao, svaka čast i Spartaku i gradu Subotici, od mene veliko „bravo". Čestitke kolegi Roganu, neka nastave ovako i onda neće biti zime za jako dobru ekipu Spartaka. Domaćin ima kadrovskih problema sa povredama i mali fond igrača u opticaju, što je uticalo, ali je naš rival igrao drugačije nego ostale ekipe u Superligi. Forsira takozvani direktni fudbal, možda je i jedina ekipa koja igra u formaciji 4-4-2. Pokušali smo da osvojimo sredinu terena i da kontrolišemo pasove, i mislim da smo dosta dobro odigrali", rekao je Milojević.

Voša ispustila pobedu

Fudbaleri Vojvodine igrali su nerešeno 1:1 (1:0) protiv ekipe Mačve, u 19. kolu Super lige Srbije.

Pred oko 500 gledalaca na „Karađorđu", strelac gola za Vošu bio je Đurić u 27, dok je pogodak za Mačvu postigao Jovanović u 87. minutu.

Krivokapić: Izgubili smo dva boda

Posle remija njegovog tima protiv Mačve, v.d. šefa stručnog štaba Vojvodine Radovan Krivokapić izjavio je da su crveno-beli izgubili dva boda na tom meču.

"Moj prvi utisak jeste da smo imali tri boda u džepu i da smo zato izgubili dva, a ne osvojili jedan. Od prvog minuta smo igrali agresivno, napadački i hteli smo što pre da postignemo gol, jer smo znali da će, kako vreme bude odmicalo, na ovakvom terenu i protiv ovakvog protivnika to biti sve teže i teže. Nekako, sve je išlo na našu ruku i u drugom poluvremenu smo imali period kada smo zaigrali još ofanzivnije i mogli da prelomimo utakmicu. Međutim, to se nije desilo i onda, kako to obično biva, ni iz čega smo primili gol. Ipak, ne treba zaboraviti ni to da je i Mačva imala dve-tri stopostotne šanse iz kontre, pa su i oni mogli da reše meč u svoju korist. Jako je teško kada praktično već imaš pobedu, a na kraju je zapravo nemaš, ali na nama je da dignemo glave i okrenemo se sledećoj utakmici. Imam zadatak da psihički podignem igrače, jer već za četiri dana je novi meč. Momci su dali sve od sebe i nema šta da im se zameri", izjavio je Krivokapić.

U narednom kolu, Vojvodina će gostovati ekipi OFK Bačke u Bačkoj Palanci, a taj meč će se igrati u nedelju, sa početkom u 17 časova.

Prva šansa na utakmici viđena je u sedmom minutu, kada je Gajić dobro odložio loptu do Arsića, koji je šutirao po zemlji sa oko 20 metara, ali je lopta prošla pored stative, baš kao i osam minuta kasnije, kada je dobar volej udarac sa oko 30 metara uputio Stojković.

U 16. minutu, crveno-beli su imali novu priliku, pošto je Stojković odlično centrirao, a Gajić dobro skočio i uputio udarac glavom, međutim, lopta je još jednom prošla nekoliko centimetara van okvira gola. Ipak, u 27. minutu, Vojvodina je došla do prednosti.

Sjajan pas u šesnaesterac Mačve sa polovine terena uputio je Đurić, nakon čega je loptu odlično prihvatio Arsić i smestio je u mrežu gola gostiju.

Na drugoj strani, Mačva je mogla da uzvrati već posle četiri minuta, kada je Gavrić dobro prošao pored Veselinovića i šutirao sa oko sedam metara iskosa, ali je Rockov uspeo da odbrani, da bi u drugom poluvremenu opet Voša prva pripretila i to u 50. minutu preko Đuričina, koji je šutirao sa desetak metara iskosa, ali je lopta pogodila spoljni deo mreže.

Novi dobar udarac u 52. minutu uputio je Đurić, kada je lopta otišla nekoliko centimetara preko prečke, a još bolja šansa viđena je samo šest minuta kasnije. Tada se Vinsent driblinzima u šesnaestercu sjajno oslobodio dvojice fudbalera Mačve i šutirao, golman Puletić je odbranio, a lopta je potom došla do Đuričina, koji je takođe šutirao sa desetak metara iskosa, ali je lopta na gol-liniji pogodila nekog od odbrambenih fudbalera Šapčana.

Vojvodina je lako mogla do gola i u 65. minutu, kada je Gajić prihvatio loptu na ivici šesnaesterca, izborio se za poziciju za udarac i šutirao, ali je Puletić odličnom paradom izbio loptu u korner. Do kraja meča, utakmica se odvijala u nešto mirnijem ritmu i igralo se uglavnom na sredini terena, pa su nove šanse izostale, sve do situacije u 86. minutu, kada je udarac Šušnjara sa sedam-osam metara ponovo maestralno odbranio Rockov.

Ipak, nakon kornera minut kasnije, u šesnaestercu Vojvodine se najbolje snašao Jovanović i preciznim udarcem u rašlje postigao izjednačujući pogodak za svoj tim, čime je ujedno postavio konačan rezultat utakmice.

Tri boda su osvojili i fudbaleri Radnika protiv Rada 1:0, kao i Mladosti protiv Dinama 2:0, dok su remizirali Napredak - Proleter 1:1. Čukarički je u Beogradu bio ubedljiv protiv bačke 3:0.

Rikardo za pobedu Partizana protiv Zemuna

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras Zemun 1:0 (1:0) u poslednjoj utakmici 19. kola Superlige Srbije.

Jedini pogodak za crno-bele, pred skoro praznim tribinama stadiona u Humskoj, postigao je Rikardo Gomeš u 27. minutu.

Partizan zauzima treće mesto na tabeli sa 40 bodova, 13 manje od vodeće Crvene zvezde, dok je Zemun na 14. mestu sa 15 bodova.

Rezultati i strelci:

Mladost - Dinamo 2:0 (Pejović 35 penal, Radivojević 75)

Napredak - Proleter 1:1 (Vulić 41 penal - Tanasin 58)

Radnik - Rad 1:0 (Pantelić 37)

Spartak - Crvena zvezda 1:3 (Čečarić 90 - Gobeljić 36, Ben 42 penal, 69)

Voždovac - Radnički Niš 0:1 (Stanisavljević 64 penal

Vojvodina - Mačva 1:1 (Arsić 27 - Jovanović 87)

Čukarički - Bačka 3:0

Partizan - Zemun 1:0

Tabela: Crvena zvezda 53 boda, Radnički Niš 44, Partizan 40, Čukarički 38 , Napredak 33, Mladost 29, Proleter 26, Vojvodina 26, Radnik 22, Mačva 21, Bačka 17 (-1), Spartak 16, Voždovac 16, Zemun 15 (-1), Rad 15, Dinamo Vranje 7.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Superliga: Spartak dočekuje Zvezdu, Partizan protiv Zemuna

Izvor: RTS, 05.Dec.2018

U okviru vanrednog 19. kola fudbalske Superlige Srbije, jesenji prvak Crvena zvezda gostuje Spartaku na renoviranom stadionu u Subotici, a Partizan igra protiv Zemuna u Humskoj. Kretanje rezultata utakmica Superlige možete pratiti na našem portalu. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.