Prvak sveta se okliznuo, a Mađari žale za najvećom senzacijom na EP!

Izvor: B92, 19.Jun.2021, 13:49

Prvak sveta se "okliznuo", a Mađari žale za najvećom senzacijom na EP!

Fudbaleri Mađarske i Francuske remizirali su 1:1 u Budimpešti u meču 2. kola F grupe EURO.

U fantastičnom ambijentu stadiona "Ferenc Puškaš", pred 67.000 gledalaca, domaćin je bio na pragu da sruši velikog favorita, ali je uzeo samo bod tako što je Francusku spasao Antoan Grizman golom pola sata pre kraja.

Prethodno je Atila Fiola, u samom finišu prvog dela šokirao svetskog prvaka, ali Mađari nisu mogli više od remija.

Izvojevanog sasvim zasluženo!
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Mađari su taktički odlično odigrali protiv znatno jačeg rivala, imali ga na kolenima, ali nisu izdržali u poslednjih pola sata.

Iako se očekivalo zbog razlike u kvalitetu dva tima da domaćin bude u potpuno podređenom položaju, to se nije video, čak suprotno je bilo u prvom poluvremenu.

Ležeran pristup tima Didijea Dešama kaznio je Atila Fiola kada je ostavio svoje čuvare "u prašini" posle duplog pasa sa Adamom Šalaijem, pre nego što je rutinski savladao Uga Ljorisa.

Bio je to šok za Francuze u poslednjim sekundama prvog dela, čija se reakcija čekala u nastavka.

I usledila je kada se to najmanje očekivalo – iz kontre.

Posle jednog prekida za Mađarsku usledio je munjevit napad "petlova" preko Kilijana Mbapea, navukao je na sebe dvojicu čuvara i naterao Vilija Orbana da pogreši, a Grizman kazni sve to u petercu.

Do kraja je Francuska samo nekoliko puta zapretila, ali je golman Gulači odbranio zicer Mbapeu, domaćin nije paničio i relativno lako je došao do velikog boda u "grupi smrti". Prvog!

Francuska sada ima četiri i u poslednjem kolu moraće da bude maksimalno odgovorna protiv Portugala.

Tok duela mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92.net.

U drugom meču ove grupe, od 18.00 igraju Portugal i Nemačka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.