Izvor: Radio 021, 22.Mar.2019, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

United media: Ponudili smo i RTS-u da prenosi utakmice reprezentacije Srbije, nije bilo dogovora

Kompanija United media, koja poseduje prava za emitovanje utakmica fudbalske reprezentacije Srbije za kvalifikacije na Evropsko prvenstvo, reagovala je na današnje tvrdnje Radio-televizije Srbije da prava nisu ponuđena nijednoj nacionalnoj televiziji, demantujući ih.

RTS je objavio tekst u kom tvrdi da "terestrijalna prava nisu ponuđena nijednoj nacionalnoj televiziji, kao što je regulisano >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u susednim zemljama", dodajući da su "gledaoci opravdano nezadovoljni i da je neophodno da se preduzmu mere kako bi se primenili propisi koji regulišu tržišta televizijski prava".

Mečeve kvalifikacija za evropski šampionat građani Srbije moći će da prate na televiziji Nova S, nekadašnjem Top kanalu, putem kablovske ili satelitske distribucije na teritoriji cele Srbije. Kako navode u United media, prava da prenose kvalifikacije za EURO 2020. otkupili još 2017. godine i to za sve zemlje u regionu.

"Smatrajući da bi bilo korektno da omogućimo svim gledaocima u Srbiji da gledaju sve utakmice fudbalske reprezentacije na nekoj od televizija sa nacionalnom frekvencijom, obavili smo razgovore i ponudili pravo za emitovanje prenosa utakmica Radio-televiziji Srbije, Antena Grupi kao tadašnjem vlasniku dve televizije Prva i O2, a takođe i televiziji Pink. Posle dugotrajnih pregovora, nismo postigli dogovor. Predočili smo sve dokaze o detaljima pregovora nadležnima u UEFA, zatražili i dobili od njih dozvolu da utakmice emitujemo na televiziji Nova S", poručuju u United media.

Kako daju, današnje tvrdnje RTS-a nisu istinite, a o sastancima sa predstavnicima javnog servisa, kako se navodi, ova kompanija poseduje obimnu dokumentaciju. Dodaju i da je ponuda njihove kompanije televizijama u Srbiji bila na nivou cena koje su već platili javni servisi u regionu, poput nacionalne televizije u Sloveniji za prenos utakmica njihovog tima.

"Njihovo obrazloženje javnosti u Srbiji u najmanju ruku je cinično, posebno posle odluke RTS i njihovog partnera Telekoma Srbija, da zabrane United Grupi emitovanje programa RTS u dijaspori, pozivajući se tada na 'komercijalne' uslove. Sada, kada su se setili da kvalifikacije počinju, traže nešto drugo, zaboravljajući da je komercijalna utakmica za prava TV prenosa reprezentacije Srbije završena", zaključuju u United media.

Prvu utakmicu kvalifikacija za EURO 2020. reprezentacija Srbije igra protiv Portugalije, u ponedeljak, 25. marta. Utakmica počinje u 20.45 časova, a prenos je na televiziji Nova S.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

United Media: Neistina rukovodstva RTS da prava za prenos nisu ponuđena nijednoj televiziji

Izvor: Danas, 22.Mar.2019

United Media saopštila je danas da su "neistinite tvrdnje" rukovodstva Radio-televizije Srbije (RTS) da "terestrijalna prava za prenos utakmica za EURO 2020. nisu ponuđena ni jednoj televiziji". Članak United Media: Neistina rukovodstva RTS da prava za prenos nisu ponuđena nijednoj televiziji se...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.