Izvor: RTS, 11.Jun.2022, 13:39

Ukrajinci najavljuju početak fudbalskog šampionata: Igraćemo i pod bombama

Predsednik Fudbalske asocijacije Ukrajine Andrij Pavelko izjavio je da će fudbalski šampionat te zemlje početi čak i pod bombama.
Uprkos ratnom stanju, prvenstvo bi trebalo da počne u avgustu, a Pavelko je dobio zeleno svetlo od predsednika države Volodimira Zelenskog da pokrene ligu.

"Dao mi je odobrenje prethodne nedelje. Sva fudbalska takmičenja će startovati u avgustu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i za muškarce i za žene", izjavio je Pavelko za agenciju Asošiejted pres.
O odluci koju je doneo sa Zelenskim, predsednik FS Ukrajine obavestio je šefove Fife i Uefe Đanija Infantina i Aleksandera Čeferina.
"Rekao sam im da ćemo ponovo igrati fudbal, čak i dok traje rat. Ako budemo morali, igraćemo i pod bombama. Računamo na njihovu podršku", poručio je Pavelko.
On je dodao da fudbal može da skrene misli Ukrajinaca sa rata i teškog stanja u zemlji.
"Fudbal može da skrene pažnju ljudi sa ovog rata i da ponudi Ukrajincima novu, drugačiju perspektivu za budućnost", smatra prvi čovek ukrajinskog fudbala.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.