Ugasila se vatra između Paunovića i Čikaga

Izvor: RTS, 13.Nov.2019, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugasila se "vatra" između Paunovića i Čikaga

Uprava fudbalskog Kluba Čikago Fajr je objavila da od naredne sezone Veljko Paunović neće viši biti trener ovog tima.
Generalni direktor Nelson Rodrigez je objavio u pisanom saopštenju da je Paunović pre četiri godine prihvatio izazov da uspostavi fudbalsku kulturu u Čikagu.

"Njegovi napori su pomogli da se revitalizuje klub sa takmičarskim duhom i posvećenošću da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << fudbal uvek bude na prvom mestu. Pauno i njegov tim su bili nezaustavljivi u njihovoj odanosti klubu i za to smo im neizmerno zahvalni".
Klub je takođe prekinuo saradnju sa Paunovićevim timom, u kojem su bili i pomoćnici trenera Marko Mitrović i Erik Gerig, trener golmana Aleksandar Šarić, direktor performansa Petar Milčanović, video analitičar Nenad Babić i nekoliko drugih stručnjaka.
Čikago ističe da je Paunović vodio tim do trećeg najboljeg mesta u celoj MLS ligi 2017. godine i da je omogućio prvi nastup na plej-ofu za klub od 2012. godine. Takođe je bio imenovan trenerom Ol Star tima MLS lige tokom 2017. godine kada su igrali protiv Real Madrida u Čikagu.
Dodaje se i da je Paunović vodio tim do polufinala Lamar Hant Kupa 2016. i  2018. godine.
Inače, Čikago Fajr je pre mesec dana promenio vlasnika, kada ga je kupio čikaški milijarder Džo Mansueto. On je tada izjavio da su Nelson Rodrigez i Veljko Paunović sjajni ljudi i da veruje u njih ali i dodao da će biti preispitan svaki detalj rada u timu.
Ranije je najavljeno da sledeće godine u timu neće Bastijan Švajnštajger i Nemanja Nikolić a utorak je saopšteno da je trejdovan jedan od ključnih igrača - Daks Mekarti.
Ovih godina su mnogi igrači, kao što su Bastijan Švajnštajger i Nikolas Gaitan, isticali da su došli u Čikago Fajr upravo zbog Veljka Paunovića.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nakon četiri godine, Veljko Paunović traži novi posao!

Izvor: Sportske.net, 13.Nov.2019

Razišli se Veljko i Čikago...Čikago Fajer je upravo objavio da je saradnja sa Veljkom Paunovićem završena...Nakon uspeha sa omladinskom reprezentacijom Srbije koja je postala prvak sveta 2015. godine, Veljko je preuzeo Čikago čiji je trener bio sve do danas...Bilo je nagoveštaja da bi saradnja...

Nastavak na Sportske.net...

Paunović se oprostio od Čikaga

Izvor: B92, 14.Nov.2019, 09:46

Srpski trener Veljko Paunović se oprostio od Čikago Fajera, tima u kom je radio prethodne četiri godine...U sredu je objavljeno da nekadašnji selektor mlađih reprezentativnih ekipa Srbije neće nastaviti saradnju sa američkim klubom..."Želim da se zahvalim na nezaboravnim godinama. Uvek ću biti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.