Učestvovao bih u navijačkim protestima protiv Superlige

Izvor: B92, 20.Apr.2021, 17:03

"Učestvovao bih u navijačkim protestima protiv Superlige"

"Mali" klubovi su nezadovoljni odlukom "velikih" da se izdvoje, osnuju svoju Superligu i tako u potpunosti "privatizuju" najvažniju sporednu stvar na svetu.

Svoj protest izneo je i fudbaler Atalante i nemački reprezentativac Robin Gosens koji je izjavio da je fudbalu oduzet temelj na kome počiva 150 godina.

"To što autsajder može da pobedi je uvek bila osnova fudbala. Ako se osnuje Superliga u kojoj će Arsenal ili Totenhem biti zauvek, bez ikakvih sportskih zasluga, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << onda će fudbalu biti oduzet temelj. Svi moraju da budu svesni da će se fudbal menjati zauvek i da nikada više neće biti takav kakav je trenutno", izjavio je Gosens.

Najavio je da bi učestvovao u navijačkim protestima ispred stadiona ukoliko bi došlo do toga.

"Ljudi i dalje umiru širom sveta, i dalje nedostaje novca. Ovih 12 klubova osniva svoju ligu i dobijaju 100 ili 150 miliona dodatno zato što će završiti na poslednje mestu. To morate etički da dovedete u pitanje. Tužna je stvar, na kraju dana, ne radi se samo o novcu, novcu, novcu...Rez bi bio toliko veliki da se nadam da će se navijači usprotiviti. Učestvovao bih u takvim protestima", podvukao je Gosens.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.