Izvor: RTS, 28.Sep.2022, 16:28

UEFA ne sprovodi istragu o navodnim uvredama na rasnoj osnovi upućenim Kamari

Fudbalski savez Finske saopštio je da Uefa neće voditi zvaničnu istragu o navodnim uvredama na rasnoj osnovi upućenim reprezentativcu Finske Glenu Kamari na meču protiv Crne Gore u Ligi nacija, prenosi britanski Skaj sport.
U saopštenju Fudbalskog saveza Finske navodi se da vezista Rendžersa i reprezentativac Finske Glen Kamara nije želeo da uloži zvaničnu žalbu Uefi nakon što je navodno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bio na meti rasnih uvreda neimenovanog fudbalera Crne Gore.

Finski savez navodi da su igrači odmah reagovali i izvestili sudiju i delgata utakmice o navodnim rasističkim komentarima jednog od fudbalera Crne Gore, da bi arbitri tog meča obaestili rukovodstvo finskog tima kako su već upućeni u detalje, što je primirilo situaciju koja je izazvala jake emocije nakon utakmice, prenosi Skaj sport. 
Sistem Uefe prilikom pokretanje istrage zahteva potvrdu i lično obaveštenje igrača o određenom događaju, ali i potvrdu detalja drugih igrača, zvaničnika ili sudija.
U konkretnom slučaju Glen Kamara nije želeo zvanično da obavesti Uefu da su se dogodili rasistički ispadi. 
Skaj sport podseća da je Kamara fudbaler Rendžersa dobio rasističke uvrede od igrača Slavije Ondreja Kudele na meču Lige Evrope u martu 2021. godine.
Uefa je potom suspendovala Kudelu na 10 utakmica, ali je fudbaler Slavije demantovao da je vređao finskog reprezentativca na rasnoj osnovi. 
Finska je u Podgorici pobedila domaćina Crnu Goru sa 0:2, a ovu utakmicu su obeležili brojni incidenti.
Uefa je navela da nije prijavljen nijedan rasistički incident u vezi sa utakmicom u Podgorici.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.