Tumbaković sutra saopštava spisak za start Lige nacija; UEFA: Fudbalere izuzeti iz karantina posle putovanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2020, 12:41

Tumbaković sutra saopštava spisak za start Lige nacija; UEFA: Fudbalere izuzeti iz karantina posle putovanja

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković sutra će saopštiti spisak igrača za start Lige nacija protiv Rusije i Turske, saopšteno je iz Fudbalskog saveza Srbije (FS S).

Ovi dueli biće generalna provera za polufinale baraža protiv Norveške u borbi za plasman na EURO, koje je na programu 8. oktobra u Oslu.đ

Posle toga, Srbija će u drugom terminu Lige nacija dočekati Mađarsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 11. i gostovati u Turskoj 14. oktobra.

U novembru, uz finale baraža 12. novembra protiv Škotske ili Izraela u Beogradu, pod uslovom da se pobedi u Oslu, u Ligi nacija Srbija će igrati u Mađarskoj 15. i dočekati Rusiju 18. novembra.

UEFA: Fudbalere izuzeti iz karantina posle putovanja

Uoči utakmica nacionalnih reprezentacija širom Evrope za dve nedelje, UEFA je danas pozvala svoje federacije članice da od vlada traže da fudbalere izuzmu iz karantine posle putovanja.

Svih 55 evropskih reprezentacija trebalo bi da putuje po kontinentu kako bi započeli kvalifikacije u Ligi nacija 3. i 8. septembra, za šta je UEFA rekla da će nastaviti svoju trenutnu politiku da na tribinama ne bude navijača.

"Igrači koji dolaze iz stranih klubova mogu biti izloženi riziku karantinskih mera po povratku u zemlju prebivališta", navela je UEFA.

Danima potom, desetine fudbalera iz inostranstva predviđeno je da igraju početne vikende Premijer lige i španske Primere, navodi AP.

"Asocijacije su ohrabrene da prilaze svojim vladama kako bi tražile izuzeće za igrače i članove tima'', saopštilo je evropsko fudbalsko telo posle konferencije sa fudbalskim zvaničnicima iz 55 zemalja članica.

"Činjenica da će igrači ionako biti redovno testirani kao deo sveobuhvatnog UEFA-inog protokola o povratku u igru i trebalo bi obezbediti da takva izuzeća ne predstavljaju nikakav rizik za društvo" saopštava evropska kuća fudbala.

UEFA je jedina od FIFA-inih šest kontinentalnih organa upravljanja koja ne odlaže utakmice reprezentacije početkom septembra.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tumbaković u četvrtak saopštava spisak za start Lige nacija

Izvor: RTS, 19.Avg.2020

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković sutra će saopštiti spisak igrača za start Lige nacija protiv Rusije i Turske, saopšteno je iz Fudbalskog saveza Srbije. . Srbija će u B Ligi nacija - grupa tri, gostovati u Rusiji 3. septembra, a tri dana...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.