Stari zmaj ponovo u svom jatu: Voždovac predstavio prvo pojačanje

Izvor: B92, 08.Jul.2020, 22:49

Stari "zmaj" ponovo u svom jatu: Voždovac predstavio prvo pojačanje

Fudbalski klub Voždovac je u sredu Vrnjačkoj Banji predstavio prvo ovosezonsko pojačanje.

ovi/stari "Zmaj" biće stameni štoper Marko Gajić koji se obavezao na vernost Voždovcu nakon dve godine provedene u Olimpiji iz Ljubljane.

Ova saradnja neće biti strana nikome jer je Gajić već bio član Voždovca čiji dres je nosio od 2016. do 2018. godine kada je u dresu sa grbom zmaja odigrao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preko 50 mečeva i ostavio fenomenalan utisak koji ga je i preporučio za transfer u Olimpiju.

Pošto je epizoda u Sloveniji za Gajića gotova, on ističe da je jako srećan što je opet u Voždovcu.

"Jako sam srećan i lepo je vratiti se u klub u kojem sam proveo najlepše momente u svojoj karijeri. Sa trenerom Damjanovićem sam sarađivao i u prethodnom stručnom štabu u ovom klubu, tako da neće biti mnogo nepoznanica za mene i jedva čekam nove izazove", izjavio je Gajić.

Stameni štoper je konstatovao da Voždovac sada ima jako mladu ekipu i da nema sumnje da će moći da pomogne svojim iskustvom.

"Ekipa je trenutno jako mlada i trudiću se da svojim iskustvom doprinesem zadnjoj liniji tima kao i celom timu. Polako hvatam ritam sa novim saigračima i mislim da ću svojim znanjem moći da pomognem ekipi. Otišao sam iz kluba pre dve godine, ali Voždovac je ostao najbolje organizovan klub u zemlji, ekipa se jako dobro selektira i ima jako mnogo talenata. Kapiten Nikolić i Stuparević bili su moji saigrači u prethodnom mandatu u klubu, tako da sam se i sada jako brzo uklopio".

Što se naredne sezone tiče, Gajić je jasan po pitanju ciljeva koji trebaju biti postavljeni pred ekipu.

"Tim je jako perspektivan, vlada sjajna atmosfera i mislim da je borba za Evropu realan cilj na kojem bi trebali da radimo. Naravno, naredna sezona neće biti nimalo lagana zbog broja ekipa koji će nastupati i zbog ritma i broja mečeva koje treba odigrati. Na početku će svi pokušavati da se dokažu rezultatima i dobro startuju, ali ja verujem u Voždovac i zbog toga sam opet ovde", jasan je bio Gajić.

Trener Jovan Damjanović istakao je veliko zadovoljstvo zbog toga što se Gajić priključio ekipi u Vrnjačkoj Banji.

"Gajića poznajem izuzetno dugo, bio je u našem klubu ranije i tada sam imao priliku da sarađujem sa njim. Veliki je profesionalac i odličan igrač i to je profil fudbalera koji nam je trebao. On je definitivno jedan od momaka koji čine trening, igru i atmosferu mnogo boljim, kako fudbalskim, tako i ljudskim kvalitetima", zadovoljan je bio šef struke Voždovca.

Gajić se odmah priključio novim saigračima u Vrnjačkoj Banji i ušao je u trenažni proces. Podsetimo, "Zmajevi" će u Vrnjačkoj Banji ostati do 17. jula, a prva kontrola utakmica očekuje ih u subotu 11. jula kada će im rival biti ekipa Sloge iz Kraljeva.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.