Izvor: MozzartSport.com, 24.Okt.2021, 10:38

Stari prijatelji na megdanu u Velesu, Lavovi sa novim trenerom po završetku krize

Četiri utakmice obeležiće današnji program Prve makedonske fudbalske lige (PMFL), a najzanimljivije će biti u Velesu gde će se sukobiti dva velika nacionalna imena

Borec je upao u malu krizu i čeka ga važna bitka za bodove. Tim iz Velesa ugostiće Akademiju Pandev (14.00), koja ima ambicije da na kraju tekuće sezone zaigra u Evropi. Neposredno pre meča Borec je napravio trenersku smenu. Borče Hristov je sporazumno raskinuo ugovor sa klubom, a zamenio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ga je Jane Nikoloski, jedan od najvećih golmana u istoriji Makedonije. Četrdesetsedmogodišnji Prilepčanin je u dresu reprezentacije upisao 27 nastupa kao čuvar mreže, a sada je u trenerskim vodama i na debiju će da se suoči sa nekadašnjim saigračem i dobrim prijateljem Aleksandrom Vasoskim.

14.00: (3,00) Borec (2,95) Akademija Pandev (2,45)

Nikoloski, koji je pre Boreca vodio jos Aris Limasol, Horizont Turnovo, Dritu, Pobedu i Slogu Vinica, ulazi u novi izazov sa ambicijama da spasi ekipu od direktnog ispadanja. Novi kormilar veruje u tim, ali tradicija pred duel sa Strumičanima nije na strani Velešana. Poslednja tri međusobna okršaja dobila je Akademija Pandev, a kada je reč o golovima, mreže su se uvek tresle na obe strane i padalo je najmanje tri gola (3:1, 2:1, 2:1). Akademija Pandev u meč ulazi u dobroj atmosferi, jer je u prethodnom kolu savladala šampiona Škendiju. I oba trenera imaće sve igrače na raspolaganju.

-----------

Do 13.30 možeš da se uključiš u trku za 100.000 dinara

-----------

Biće zanimljivo u Skoplju gde će Makedonija Đorče Petrov da ugosti Strugu. Lavovi iz Đorče, baš kao i Borec, promenili su trenera. Aleksandar Tanevski podneo je ostavku pošto je tim pet kola bio bez pobede, a zamenio ga je Muarem Bajrami koji je na debiju obezbedio mesto među osam najboljih u Kupu Makedonije. Đorče Petrov pred publikom čeka važan meč u koji će morati da jure pobedu kako bi se odmakli iz opasne zone.

U ostalim mečevima koji se igraju danas, Skoplje će da ugosti Tikveš, poslednjeplasirani klub na tabeli Pelister na stadionu Pod Tumbe Kafe dočekuje Bregalnicu iz Štipa, dok će Škendija u Tetovu da odmeri snage sa Rabotničkim, protiv kojeg ima dobru istoriju i statistiku.

MAKEDONIJA 1 – 11. KOLO

Subota

Škupi – Renova 2:1 (1:0)

Nedelja

14.00: (1,43) Škendija (4,10) Rabotnički (7,25)

14.00: (3,00) Borec (2,95) Akademija Pandev (2,45)

14.00: (1,90) Skoplje (3,30) Tikveš (4,00)

14.00: (3,40) Pelister (3,10) Bregalnica (2,15)

14.00: (2,65) Makedonija ĐP (2,90) Struga (2,80)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Martin TANASKOVSKI

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.