Srce da ti se slomi - bivši igrač Liverpula završio karijeru zbog neizlečive bolesti...

Izvor: Sportske.net, 18.Sep.2018, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srce da ti se slomi - bivši igrač Liverpula završio karijeru zbog neizlečive bolesti...

Desni bek koji je tri godine bio član Liverpula završio je karijeru zbog bolesti.

Stiven Darbi je morao da prekine svoju fudbalsku karijeru.

Ovaj desni bek koji ima 29 godina je svojevremeno nosio dres Liverpula i to tri sezone između 2008. i 2011. godine, a nakon Liverpula je igrao za Svindon, Nots Kaunti, Ročdejl, Bredford i u ovoj sezoni je postao igrač Boltona.

Ipak, zbog Amiotrofične lateralne skleroze morao je da završi karijeru, radi se >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << o bolesti koja je neizlečiva i koja ima brzi progresivni tok, oboleli veoma brzo gubi mišićnu masu, hod, govor, gutanje i na kraju disanje.

"Želim da iskoristim priliku da se zahvalim saigračima koji me podržavaju, Filu Parkinsonu (treneru) i ostalima u stručnom štabu na neverovatnoj podršci. Ovo je veoma težak period života za mene i moju porodicu. Želim malo privatnosti u ovom trenutku kako bih nastavio da se borim sa ovom bolešću sa onima koji su mi najbliži", rekao je Darbi.

Srce da ti se slomi, ovaj momak je bio kapiten kadetske selekcije Liverpula...

Sa ovom bolešću se uglavnom živi od jedne do pet godina, a 10% do sada obolelih su živeli i preko 10 godina nakon što im je otkrivena ova bolest.

🙌 | We will be offering full support to former @officialbantams star Stephen Darby, who today announced his retirement from professional football after being diagnosed with motor neurone disease.

➡️ READ here: https://t.co/WEw6JKyurq#BCAFC pic.twitter.com/Ijb2exVx07

— Bradford City (@officialbantams) September 18, 2018
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.