Sramota FIFA – Infantino zahtevao da se Superklasiko igra zbog novca!

Izvor: B92, 25.Nov.2018, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sramota FIFA – Infantino zahtevao da se Superklasiko igra zbog novca!

Đani Infantino, predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA), zahtevao je da se "Superklasiko" odigra u subotu, uprkos velikim neredima u Buenos Ajresu.

River Plejt i Boka Juniors sastaju se u finalu najvećeg takmičenja u Južnoj Americi, ali je zbog velikih nereda revanš meč na "Monumentalu" odložen.

Domaći navijači kamenovali su autobus Boke i povredili nekoliko fudbalera, što je izazvalo incidente sa policijom, posle čega je duel odložen za nedelju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Infantino je bio gost Argentinaca i, prema informacijama uglednih domaćih novinara, dok je trajala drama ispred stadiona i u svlačionicama, insistirao na odigravanju utakmice jer su TV prava bila rasprodata.

"Želim da neko bude odgovoran za ovo. Meč mora da bude odigran danas", rekao je Infantino na sastanku čelnika dva kluba i predstavnika KONMEBOLA.

Nakon sastanka pojavili su se nezvanični navodi da je Švajcarac čak zapretio predsedniku Boke Juniors Danijelu Anhelisiju da će Boka biti diskvalifikovana ako ne bude pristala da igra. Zbog toga je derbi odložen sa 21.00 na 22.00, potom na 22.30, pa na 23.15, pre nego što je stigla odluka o otkazivanju.

U međuvremenu, potvrđeno je da je utakmica odložena za nedelju od 21.00 po srednjoevropskom vremenu, ali je stadion "Monumental" suspendovan i još nije poznato kako će se situacija razvijati.

Prva utakmica na "Bombonjeri" završena je nerešeno 2:2.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Infantino zahtevao da se Superklasiko igra zbog novca

Izvor: Vesti-online.com, 25.Nov.2018

Đani Infantino, predsednik FIFA, zahtevao je da se "Superklasiko" odigra u subotu, uprkos velikim neredima u Buenos Ajresu...River Plejt i Boka Juniors trebali su da se sastanu u finalu najvećeg takmičenja u Južnoj Americi, ali je zbog velikih nereda revanš meč na "Monumentalu" odložen...Domaći...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.