Slučaj Inđija – osam penala, napuštanje terena, pljačke i horor predstave

Izvor: RTS, 04.Nov.2019, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj Inđija – osam penala, napuštanje terena, pljačke i horor predstave

Fudbalski klub Inđija na radikalan način iskazao je nezadovoljstvo suđenjem u Linglong Superligi Srbije. Inđija, koja se posle osam godina vratila u elitno fudbalsko takmičenje, trenutno se nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo sedam bodova iz 15 utakmica.
Fudbaleri su u poslednjoj prvenstvenoj utakmici protiv Javora nezadovoljstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sudijskim odlukama iskazali tako što su u finišu napustili teren.

Situacija kojoj je prethodio ovakav potez igrača i stručnog štaba bio je penal koji je sudija Bojan Nikolić dosudio u 90. minutu.
Tada su momci u zelenim dresovima izašli sa terena, arbitar je sačekao da se vrate posle nekoliko minuta i potom je Javor postigao gol za pobedu od 3:2.
Strelac sa bele tačke bio je Nikola Petković, koji je tako kompletirao preokret Ivanjčana. Domaćin je vodio 2:1, ali su potom zaradili dva crena kartona (isključeni su Srđan Dimitrov i Nemanja Bosančić), što su gosti iskoristili.
Petković je u 80. minutu izjednačio, da bi potom na već opisan način doneo trijumf Javoru.
U Inđiji su bili besni jer je od početka sezone protiv njih suđeno čak osam jedanaesteraca, ubedljivo najviše u ligi. Posebno se ističe nepostojeći penal u duelu sa Crvenom zvezdom na stadionu "Rajko Mitić", kao i protiv niškog Radničkog sedam dana kasnije, takođe vrlo sumnjiv. Poređenja radi, u njihovu korist dobili su samo jedan kazneni udarac i njega nije realizovao Ivan Rogač.
"Odavno nije u Inđiji viđeno perfidnije suđenje jednog arbitra kao što je viđeno na Gradskom stadionu", početak je saopštenja na zvaničnom sajtu superligaša.

"Taman se pomislilo da ne može gore od Novice Anđelovskog ( i da ne pominjemo ostale), ali je to čovek u crnom iz Kragujevca demantovao na najgori mogući način. Odavno publika (inače pozorišna) u Inđiji nije ovako burno reagovala na klasičnu 'pljačku'. Ime sudije nije vredno pomena, a nadamo se da će neko bar pocrveneti u Fudbalskom savezu Srbije."
Iz kluba ne smatraju da su Ivanjčani imali nešto sa suđenjem, već da su "zeleni" problem čitavom Fudbalskom savezu Srbije.
"Ako je Inđija tipovana za ispadanje neka se to javno kaže, a ne ovako da iz utakmice u utakmicu to izgleda kao horor predstava. Još od Crvene zvezde se osilila sudijska organizacija na ovaj sremski klub, ničim izazvana. U prvih pet kola ovog prvenstva su očito zasmetali po njima 'neočekivani' rezultati Inđinčana gde su osvojili sedam bodova, od tada ni bod", dodaje se u saopštenju.
Inače, Inđija je do sada primila 28 golova u Linglong Superligi, samo Rad ima slabiju odbranu (31), dok su njeni igrači vrlo često završavali u sudijskim beležnicama.
Do sada, fudbaleri Inđije su zaradili 49 žutih i tri crvena kartona.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.