Izvor: MozzartSport.com, 13.Jun.2020, 15:41

Slovan već sutra može da proslavi titulu, Žilina u likvidaciji i bez licence

Nastavlja se šampionat Slovačke, u skraćenom formatu

Slovački fudbal zaživeće tokom vikenda nakon više od tri meseca pauze izazvane korona virusom. O tituli, evropskim ulaznicama, ispadanju iz lige i novajlijama trebalo je odavno da se odluči, a navijači bi sada mogli da uživaju u utakmicama EURO 2020. Ipak, globalna pandemija je sve promenila, ali su dva najveća slovačka takmičenja konačno dobila >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << šansu, iako u značajno promenjenom formatu.

Umesto 10 rundi doigravanja, igraće se samo pet, a izvršni odbor Slovačkog fudbalskog saveza utvrdio je da će pobednik skraćene Druge lige ipak igra plej-of sa poslednjim timom iz Fortuna lige za učešće u eliti sledeće sezone.

Prema državnim propisima, maksimalni broj ljudi koji mogu da budu prisutni na jednoj utakmici slovačkog šampionata može da bude 500. Klubovi mogu ponuditi gledaocima maksimalno 285 karata po meču, u skladu sa trenutnim ograničenjima, s jednim izuzetkom, svuda su odlučili da daju prednost vlasnicima sezonskih karata. Na primer, Slovan nikome neće dati karte, jer ni na koji način nije želeo da diskriminiše svoje fanove.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Klubovi su pozdravili ponovno pokretanje, mada su neki hteli da ga završe u celokupnom programu od 10 rundi. Ekipe najjačeg ranga imale su dovoljno vremena da se pripreme, mada su tokom pandemije morale da se suoče sa nekoliko ograničenja koja se tiču treninga.

Lider grupe za titulu je branilac krune Slovan iz Bratislave, sa 10 bodova prednosti nad drugoplasiranom Žilinom. Niko u Slovačkoj ne sumnja da će nebesko-plavi osvojiti titulu. Kako su i u polufinalu slovačkog Kupa, nije nemoguće da puleni trenera Jana Kozaka Juniora napadnu duplu krunu. Pod određenim okolnostima, Slovan bi već sutra mogao da proslavi titulu. To će se dogoditi ako u subotu potvrdi epitet favorita i pobedi Ružomberok na stadionu Teheln pole, a Žilina u nedelju izgubi od Trnave kod kuće.

Žilina ima luksuzno vođstvo od čak 15 poena u odnosu na četvrtoplasirani Zemplin iz Mihalovca i mesto u Evropi joj praktično ne može pobeći. Međutim, klub je u fazi likvidacije, još nije dobio licencu za sledeću sezonu u Fortuna ligi ili UEFA takmičenjima. Međutim, pod Dubnom smatraju da će zakonodavstvo sve dovesti do uspešnog kraja. Ekipa se drastično promenila tokom pauze, pošto je nekoliko igrača primilo obaveštenje od vlasnika Jozefa Antošika da mogu da nesmetano odu.

Mesto u međunarodnom takmičenju verovatno neće propustiti ni trećeplasirana Dunajska Streda, koja ima prednost u odnosu na Zemplin u vidu osam bodova. Duel 1. kola, u kojem Streda dočekuje sastav iz Mihalovaca, mnogo će reći.

Nadu da mogu do Evrope ne gube ni pomenuti Zemplin, ali ni petoplasirana Trnava i poslednji član plej-ofa Ružomberok. Oni mogu da dobiju šansu u žrebu za Ligu Evrope ako pehar kupa osvoji klub koji je već osvojio kartu za neko od UEFA takmičenja.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Što se tiče bitaka u grupi slabijih, važno je istaći da nema ispadanja, već će poslednjeplasirani igrati baraž sa pobednikom drugog ranga za mesto u najjačem rangu. Na pol-poziciji za doigravanje za dozvolu boravka trenutno se nalazi Pohronije, inače novajlija. Pohronije ima tri boda manje od pretposlednje Nitre.

Lider je Trenčin, sa bodom ispred Zlate Moravcea, koje su još u igri u Kupu Slovačke. Tokom priprema ekipe su imale i priliku da igraju trening mečeve, ali oštre borbe za ligu će se odnositi na nešto drugo. Takođe je došlo do trenerskih promena u nekoliko klubova. Portugalac Helder Kristovao završio je misiju u redovima Dunajske Strede, a zamenio ga je poznati Nemac Bernd Štork. Trnava se oprostila od Portugalca Rikarda Šeua, a do kraja godine predvodiće je Marijan Šarmir. Novi vlasnici Senice imenovali su Jana Bireša na mesto trenera. U Nitri je Miroslav Nemec zamenio Anatolija Demjanenka.

SLOVAČKA 1, PLEJ-OF - 23. KOLO

Subota

18.00: (1,30) Slovan (5,00) Ružomberok (9,00)

20.00: (1,75) Sunajska Streda (3,50) Zemplin (4,50)

Nedelja

20.00: (1,70) Žilina (3,50) Trnava (4,80)

*** kvote su podložne promenama

SLOVAČKA 1, PLEJ-AUT - 23. KOLO

Subota

17.00: (2,30) Senica (3,25) Seređ (2,95)

17.00: (1,65) Trenčin (3,60) Pohronije (5,00)

17.00: (2,20) Zlate Moravce (3,10) Nitra (3,30)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.