Skopski Rabotnički pobednik ovogodišnjeg turnira veterana u organizaciji Fondacije „Mika Mudrić“ (FOTO)

Izvor: KGsport.info, 05.Sep.2017, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skopski Rabotnički pobednik ovogodišnjeg turnira veterana u organizaciji Fondacije „Mika Mudrić“ (FOTO)

Pobednička ekipa Rabotničkog iz Skoplja sa peharom

Tradicionalni fudbalski turnir veterana u organizaciji Fondacije „Mika Mudrić“ i istoimenog kluba održan je danas na igralištu u naselju Sušica. Po prvi put ovaj turnir imao je međunarodni karakter, pošto je na njemu učešće uzela i ekipa veterana Rabotničkog iz Skoplja, koja je na kraju i prigrlila pobednički pehar.
Na ovogodišnjem turniru, koji se već trideset godina unazad održava u čast >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << Mike Mudrića, znamenitog stručnjaka „Zastave namenskih proizvoda“ i uglednog sportskog radnika, pored domaćina, kluba veterana Mika Mudrić, i gostiju iz Skoplja, učestvovale su još ekipe Zadrugara iz Donje Trepče i Jedinstva iz Uba.
U prvoj utakmici današnjeg programa sastali su se Mika Mudrić i Zadrugar iz Donje Trepče kod Čačka. Domaćin turnira slavio je sa ubedljivih 6:1, golovima Veselinovića u 22. i 24, Stevanovića u 29, Buzića u 45. i 52. i Ilića u 55. minutu. Jedini pogodak za Zadrugar postigao je Slavko Popović u 28. minutu.
Za Miku Mudrić nastupili su: Smiljanić, Despotović, Todorić, Planić, Pantović, Nikolić, Božić, Stevanović, Veselinović, Petrović, Okiljević. U sastavu su bili još i Bošković, Buzić, Kurtić, Timotijević, Galjak i Kovačević.
Za Zadrugar su igrali: V. Popović, Vukotić, Savić, Krstić, Marjanović, Zarić, S. Popović, Đoković, Novaković, Milić. U sastavu su bili još i Vasiljević, Gojković, Đoković, B. Milić, V. Milić, Petrović i Novaković.
Veterani Mike Mudrića i Zadrugara
Drugu utakmicu turnira odigrali su veterani Rabotničkog i Jedinstva iz Uba. Pobedila je ekipa iz Skoplja sa 4:2, u čijim redovima se istakao trostruki strelac Stojanče Ignjatov, koji je mrežu „Jedinstva“ tresao u 8, 13. i 58. minutu. Pored Ignjatova, u listu strelaca upisao se i Androvski u 38. minutu, dok je oba gola za tim iz Uba postigao Sinđić, u 16. i 30. minutu.
Treba reći da su dva igrača Jedinstva nezadovoljna suđenjem odlučila da napuste teren, pa je tim iz Uba utakmicu završio sa svega devet fudbalera.
Rabotnički je nastupio u sledećem sastavu: B. Dimovski, Franc, G. Dimovski, Andrevski, Kovačević, Karčev, Stankovski, Ignjatov, Trajnov, Stojanov, Janakijevski. U ekipi su bili još i Atanasovski, Smilevski, Nenovski, Skenderović i Sajkovski.
Jedinstvo je u Kragujevac doputovalo sa svega jedanaest igrača, a to su: Perišić, Đukalović, Mitrović, Urošević, Simeunović, Sinđić, Teodosić, Čolić, Maksimović, Milošević i Đokić.
Stojanče Ignjatov, najbolji strelac turnira
Iako utakmica za treće mesto nije bila planirana turnirskim programom, na insistiranje veterana Zadrugara ona je ipak odigrana. Budući da je jedan deo igrača Jedinstva odbio da igra ovaj susret, Zadrugar je džentlmenski ustupio nekoliko svojih igrača ekipi sa Uba kako bi kompletirala potrebnu jedanaestorku.
Utakmica je završena pobedom ekipe iz Donje Trepče rezultatom 2:0. Golove su postigli Slavko Popović i Vladimir Savić.
A onda je usledilo veliko finale, u kome su se sastale dve najbolje ekipe na turniru, Mika Mudrić i Rabotnički. Bila to odlična utakmica sa pregršt lepih poteza, koju je sudila Kragujevčanka Marina Višnjić, vlasnica FIFA licence. Igralo se dva puta po 35 minuta.
Zajednička fotografija finalista
Gosti iz Skoplja su poveli u 5. minutu golom Trajčeva. Izjednačio je Željko Buzić u 21. minutu, što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena. Drugi deo utakmice obeležio je sjajni Tomislav Franc. On je najpre u 50. minutu ponovo doveo Rabotnički u vođstvo, da bi prelepim pogotkom u poslednjem minutu, koji je izazvao ovacije publike, stavio tačku na ovo finale.
MIKA MUDRIĆ – RABOTNIČKI  1:3 (1:1)
Igralište u Sušici
Sudija: Marina Višnjić
Pomoćnici: Nikola Ćirović, Nikola Marković
Strelci: Buzić u 21. minutu za Miku Mudrić, Trajčev u 5. i Franc u 50. i 70. minutu za Rabotnički
MIKA MUDRIĆ: Milanović, Todorić, Višnjić, Planić, Buzić, Nikolić, Božić, Kovačević, Simić, Petrović, Stevanović. U ekipi su još bili i: Bošković, Kurtić, Despotović, Ilić, Marković, Galjak i Okiljević
RABOTNIČKI: B. Dimovski, Franc, G. Dimovski, Andrevski, Karčev, Sajkovski, Stankovski, Ignjatov, Trajčev, Stojanov, Janakijevski. U ekipi su bili još i: Atanasovski, Nešovski, Skenderović i Kovačević.
Po završetku finalne utakmice uručene su pohvalnice, medalje i pehari učesnicima turnira. Epitet najboljeg strelca poneo je Stojanče Ignjatov iz Rabotničkog sa tri postignuta pogotka, koliko je postigao i Željko Buzić iz Mike Mudrića. Za najboljeg golmana izabran je Borče Dimovski, kapiten Rabotničkog, dok je za najboljeg igrača turnira proglašen Marjan Andrevski, takođe igrač skopskog tima.
Marjan Andrevski, najbolji igrač turnira
Na samom kraju svečane ceremonije dodele priznanja, glavni organizator turnira i predsednik Fondacije „Mika Mudrić“ Radomir Ćirilović uručio je kapitenu Rabotničkog Borčetu Dimovskom pobednički pehar.
Uručenje pehara kapitenu Rabotničkog Dimovskom
Đoko Stojanovski, bivši savezni sudija, sekretar FK Rabotnički i predsednik istoimenog kluba veterana, istakao je da saradnja sa domaćinom turnira traje već duži vremenski period.
– Prvi put igramo na ovom turniru, ali naša saradnja sa klubom veterana Mika Mudrić i njihovim predsednikom gospodinom Ćirilovićem traje već nekoliko godina. Oni su bili kod nas i mi smo nekoliko puta igrali ovde, a sve u cilju zajedničkog druženja igrača sa prostora bivše Jugoslavije. Nastavićemo saradnju na obostrano zadovoljstvo i očekujemo veterane Mike Mudrića uskoro u Skoplju. – poručio je Stojanovski.
Đoko Stojanovski (desno) u društvu Radomira Ćirilovića
Glavne zasluge za organizaciju ovog turnira idu na račun Radomira Ćirilovića, predsednika Fondacije „Mika Mudrić“ i osnivača i predsednika istioimenog kluba veterana.
– Ovaj turnir organizujemo svake godine već 30 godina unazad u znak sećanja na Miku Mudrića, koji je bio zaslužan sportski radnik i inženjer „Zastava namenskih proizvoda“, a njegovo ime nosi i jedna ulica u Kragujevcu. Trudili smo se da ove godine ugostimo ekipe na najbolji mogući način, da sve bude fer i sportski. Iza nas su dva meseca mukotrpnog rada na organizaciji turnira. Veliku pomoć pružili su nam „Zastava namenski proizvodi“, sindikalna organizacija i određeni pojedinci, ali smo većinu troškova snosili mi sami.
Na kraju je potpuno zasluženo pobedila ekipa Rabotničkog, sa kojima već nekoliko godina održavamo prijateljske odnose. U skladu sa tim, već u oktobru očekuje nas putovanje u Makedoniju i ponovno druženje sa njima. – izjavio je za KG sport.info je prvi čovek Mike Mudrića.
Radomir Ćirilović, čovek koji stoji iza organizacije ovog turnira
Želja organizatora je da već dogodine okupe još veći broj ekipa iz bivše Jugoslavije.
– Potrudićemo se da sledeće godine, nadamo se uz pomoć Grada, organizujemo jedan turnir koji će okupiti veterane iz svih zemalja bivše Jugoslavije. – dodao je Ćirilović.
Zajedničko druženje veterana nastavljeno je u kragujevačkom hotelu „Šumarice“.
M. Pasuljević
Foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.