Sin glavni igrač, otac selektor - Obamejang porodica predvodi Gabon

Izvor: Sportske.net, 20.Sep.2018, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sin glavni igrač, otac selektor - Obamejang porodica predvodi Gabon

Napadač Arsenala je najbolji igrač reprezentacije Gabona, a njegov otac danas je imenova za jednog od selektora.

Bivši fudbaleri Pjer Fransoa Obamejang i Danijel Kuzen imenovani su za selektore reprezentacije Gabona, preneli su danas britanski mediji. Oni će zameniti Španca Hosea Antonija Kamača kada mu istekne ugovor sa Fudbalskim savezom Gabona.

Obamejang, otac fudbalera Arsenala Pjera Emerika, i Kuzen će imati jednake uloge u reprezentaciji Gabona, čiji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << cilj da se plasira na Kup afričkih nacija 2019. godine.

"Zbog hitnosti trenutne situacije, odlučeno je da grupa trenera, koji vrlo dobro poznaju gabonski fudbal i okruženje, preuzmu reprezentaciju", navodi se u saopštenju.

Prvu takmičarsku utakmicu novi selektori imaće sredinom oktobra protiv Južnog Sudana u kvalifikacijama za Kup afričkih nacija.

Obamejang (53) je bio kapiten Gabona kada je ekipa debitovala na Kupu afričkih nacija 1994. godine i odigrao je više od 200 utakmica u francuskoj ligi. Kuzen (41), koji je igrao izmedju ostalih i za Hal i Glazgov Rendžers, za reprezentaciju je odigrao 53 utakmice i postigao 13 golova i igrao na Kupu afričkih nacija 2000, 2010, 2012. godine.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ćale, daj ja malo da igram? Obamejanov tata selektor Gabona bez dana trenerskog iskustva

Izvor: MozzartSport.com, 20.Sep.2018

Hoze Antonio Kamačo je otišao, Fudbalski savez Gabona je vagao i na kraju izvagao. Selektorsku funkciju u toj afričkoj zemlji ubuduće će obavljati dvojica bivših reprezentativaca Danijel Kuzen i Pjer Fransoa Obamejan, inače otac najveće zvezde Gabona Pjer Emerika Obamejana. A ni ta rodbinska...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.