Tumbaković: Kao protiv braće, hoću pobedu protiv Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2018, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tumbaković: Kao protiv braće, hoću pobedu protiv Srbije

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković rekao je da utakmicu protiv Srbije u Ligi nacija doživljava kao bratsku, ali i da će hteti da pobedi zemlju u kojoj je rođen.

"Ova utakmica je počela da se igra kada su izvučene grupe. Ako nešto nismo želeli da se dogodi to je da igramo jedni protiv drugih. I mi i oni. Ali eto, igramo... Želim da se ponašam kao profesionalac, da igramo takmičarsku utakmicu, ali sa druge strane prijateljsku, bratsku... >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Naravno, nema tog trenera koji ne želi pobjedu. Tako ću se ponašati, ali u okviru sportskih granica", rekao je Tumbaković, a prenose Vijesti.

On je dodao da je odsustvo Aleksandra Kolarova i Nemanje Matića hendikep za Srbiju, ali da njihove zamene donose novu energiju i mladost.

"Srbija ima izbor igrača koji mogu da donesu kvalitet, možda ne toliki kao njih dvojica što imaju, ali dovoljan. Mnogo veći hendikep je nama što ne igra Savić, ili da, ne daj Bože, ne igra Jovetić", naveo je bivši trener Partizana.

Tumbaković je podsetio da je četiri godine trenirao selektora Srbije Mladena Krstajića i da je uticao na njegov razvoj.

"Uporan je, vredan, ima sportsku inteligenciju, bilo je lepo raditi sa njim. Sad je selektor, kolega, sjajan je čovek i očekujem da bude sjajan trener".

Najbolji crnogorski fudbaler Stevan Jovetić, koji je ponikao u Partizanu, oporavio se od povrede i spreman je za utakmicu.

"Iščekujemo ovu utakmicu dugo, daćemo sve od sebe da se predstavimo u pravom svetlu. U reprezentaciji Srbije imam mnogo drugova, biće pomalo neobično. Biće pravi spektakl, prava poslastica za navijače", rekao je Jovetić.

O Srbiji ima visoko mišljenje, ali napadač Monaka ističe da je najvažnije da Crna Gora bude na visokom nivou.

"Srbija je odlična reprezentacija sa mnogo dobrih igrača. Ne bih izdvajao nikoga, znamo o njima sve. Ne pridajem toliko veliku pažnju protivniku, mislim da smo mi najbitniji. Ako smo mi pravi, imamo velike šanse da napravimo rezultat", zaključio je on, uz konstataciju da su prednosti domaćin navijači i atmosfera u Podgorici.

Simić: Imam rešenje za Mitrovića

Crnogorski fudbalski reprezentativac Marko Simić, rođen u Obrenovcu, kaže da na duel protiv Srbije gleda kao na bilo koji drugi i da je bespotrebno napravljen veliki pritisak na obe selekcije.

Defanzivac uzbekistanskog Pahtakora, koji je ponikao u Partizanu, a u Srbiji igrao još za kragujevački Radnički, Bežaniju, Mladenovac i Jagodinu, nije mogao da kaže ko je favorit u meču u Podgorici.

"Medijski je napravljen veći pritisak i na njih i na nas. Mislim da je ovo utakmica kao i svaka druga, igra se za bodove, znamo kvalitete Srbije, trudićemo se da iskoristimo njihove nedostatke. Igramo kući, pa idemo na pobedu", kaže Simić, a prenosi crnogorski CDM.

On smatra da izostanak Aleksandra Kolarova i Nemanje Matića neće biti veliki problem za Srbiju jer ima "veliki fond igrača".

"Prednosti Crne Gore su domaći teren, navijači, odlična atmosfera, naravno kvalitet igrača i dobre poslednje partije".

Simić je uveren da može da sačuva centarfora Srbije i Fulama Aleksandra Mitrovića.

"U dobroj je formi, veoma je jak, ali za sve postoji rešenje", poručuje 31-godišnji fudbaler.

Utakmica 3. kola četvrte grupe C Lige nacija Crna Gora - Srbija igra se sutra od 20.45.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Kragujevac,   Jagodina

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Simić: Mitrović je jak, ali za sve postoji rešenje

Izvor: B92, 10.Okt.2018

Crnogorski reprezentativac Marko Simić kaže da na duel protiv Srbije u Ligi nacija gleda kao na bilo koji drugi i da je bez potrebe napravljen pritisak...Defanzivac uzbekistanskog Pahtakora, koji je rođen u Obrenovcu, ponikao u Partizanu, a u Srbiji igrao još za kragujevački Radnički, Bežaniju,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.