Santi Mina - biser iz Seltinog rudnika stvoren da zablista najvećim sjajem (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 04.Jul.2015, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Santi Mina - biser iz Seltinog rudnika stvoren da zablista najvećim sjajem (VIDEO)

Potvrda za njegov ogroman potencijal stigla je u aprilu ove godine. Mina je postigao četiri gola u nezaboravnoj pobedi Sevilje nad Rajo Valjekanom od 6:1 i ušao u špansku fudbalsku orbitu. Od tog trenutka svi mediji su brujali o napadačkom čudu iz Viga, pa su već tada čelnici Selte mogli zadovoljno da trljaju ruke

Valensija je nastavila sa dobro ustaljenom praksom kupovine mladih fudbalera i jačanja sopstvene baze supetalenata, a poslednji u nizu je možda i onaj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << od koga se u budućnosti najviše očekuje. U pitanju je pravi biser Seltine omladinske škole, Santi Mina kome fudbalski stručnjaci u Španiji garantuju veliku karijeru.

Mina je rođen 7. decembra 1995. godine u Vigu, a od svoje desete godine bio je član Selte. Posle nekoliko godina cepanja mreža u mlađim kategorijama 16. februara 2013. godine pružena mu je šansa da debituje za prvi tim i to u porazu od Hetafea, kada je zamenio Jaga Aspasa u 66. minutu. U septembru iste godine Mina je i porazu od Atletik Bilabaa postigao i prvi gol u seniorskoj konkurenciji i ušao u istoriju kluba kao najmlađi strelac u najvišem rangu takmičenja. Tog 16. septembra Santi Mina je imao 17. godina, devet meseci i 10 dana.

Još početkom 2013. godine Selta je zaštitila sebe od "lešinara", pa je sa najboljim strelcem mlađih kategorija potpisala petogodišnji ugovor i stavila klauzululu za njegov otkup, pa je tako od ovog popodneva bogatija za 10.000.000 evra.

SMRTONOSAN NAPADAČ

Još kada je potpisivao taj najvažniji ugovor sa Seltom, sadašnji direktor mlađih kateogorija, a tadašnji trener mladog tima Kandido Gomez bio je uveren u nezadrživi napredak Santija Mine.

"Reč je izuzetnom napadaču smrtonosnom za protivničke odbrane. Dobro drži loptu, izuzetno je brz i moćan u vazduhu. Ima odličan osećaj za igru, ali je pre svega efikasan u egzekuciji. Čak i ako izgubi loptu u polju, on će se potrditi da je pokupi", rekao je pre dve godine Gomez.

Potvrda za njegov ogroman potencijal stigla je u aprilu ove godine. Mina je postigao četiri gola u nezaboravnoj pobedi Sevilje nad Rajo Valjekanom od 6:1 i ušao u špansku fudbalsku orbitu. Od tog trenutka svi mediji su brujali o napadačkom čudu iz Viga, pa su već tada čelnici Selte mogli zadovoljno da trljaju ruke. Valensija se još jednom pokazala izdašnijom i spremnijom od konkurenata da plati pozamašnu svotu novca za mladog igrača, a nema sumnje da će joj se i ovoga puta rizik isplatiti.

(FOTO: Screen shot)
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.