Salah simulira jer zna da tako povećava šanse za Zlatnom loptom

Izvor: B92, 22.Jan.2019, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Salah simulira jer zna da tako povećava šanse za Zlatnom loptom"

Nekadašnji engleski fudbalski sudija Mark Klatenbrug osudio je igrača Liverpula Mohameda Salaha za prečesto simuliranje faulova.

Salah je već duže vreme na meti kritičara zbog, kako se navodi, čestog simuliranja u kaznenom prostoru protivnika i pokušajima da iznudi penale.

Salah je sve češće i češće u situacijama da dobija jedanaesterce iako se čini da faula za iste nije bilo, a bivši premijerligaški sudija Mark Klatenburg se oglasio povodom tog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pitanja.

Klatenburg se osvnrnuo na nedavno odigran duel Liverpula i Kristal Palasa, u kojem Egipćanin nije dobio penal, ali je bilo kontroverznih momenata.

"Salah je pao iako nije bilo kontakta sa Mamaduom Sakoom. Nije bito to što nije tražio penal, jer je očigledno pokušao da obmane sudiju Džona Mosa, koji je trebalo da mu dodeli javnu opomenu. Salah je optužen i da je simulirao i protiv Arsenala i Njukasla. U svim ovim situacijama on nije imao šanse da postigne gol, tako da meni to govori da on preferira da dobije penal", kazao je Klatenburg.

Bivši engleski sudija sada je zaposlen u Fudbalskoj asocijaciji Saudijske Arabije, gde je čelnik sudija.

On je optužio Salaha da prelako pada kako bi dobio penal znajući da će ga on izvesti i tako popraviti svoj golgeterski učinak.

"S obzirom da je on Liverpulom glavni izvođač penala zna da, ukoliko izbori penal da će ga i izvesti. Time povećava svoje šanse da osvoji Zlatnu loptu. Sve dok se ne uvede VAR igrači bi zbog simuliranja trebalo da dobijaju suspenzije – ne vezano za odluke sudija na terenu", jasan je Klatenburg.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.