SAJAM SPORTA U NOVOM SADU: Najmlađi igraju fudbal i košarku

Izvor: Večernje novosti, 05.Okt.2019, 01:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAJAM SPORTA U NOVOM SADU: Najmlađi igraju fudbal i košarku

Sportsku manifestaciju posetilo 116 novosadskih klubova, organizacija, saveza, škola U ŽIŽI interesovanja na ovogodišnjem Sajmu sporta, na kojem se do nedelje, 6. oktobra, predstavlja 116 novosadskih klubova, organizacija, saveza, škola sporta... sa posebnim akcentom na značaj bavljenja fizičkom aktivnošću, svakako je školski sport. Uz to, naročito se ističe aktivno bavljenje sportom školaraca, zarad pravilnog odrastanja i razvoja mladih. U tu svrhu se tokom sajamske >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << manifestacije na posebno upriličenim sportskim terenima, održavaju razna takmičenja i aktivnosti iz programa "Sport u škole" u okviru kojeg se mališani odmeravaju u košarci, fudbalu, rukometu, spretnosti, okretnosti, stonom tenisu. - Novi Sad je prvi u Srbiji prepoznao značaj školskog sporta i omogućio da učenici u 37 novosadskih osnovnih škola dve puta nedeljno pohađaju besplatno sportske sekcije i bave se raznim sportskim disciplinama. Trenutno se sportom u školskim programima bavi više od 3.000 učenika, a još značajnije je da taj broj raste i da je sve više dece koja se priključuju programima - ističu nadležni u Savezu za školski sport Novog Sada. Pročitajte još - Šampioni uz mališane Da bi sport približili najmlađima, gradske vlasti su preko Uprave za sport i omladinu prošle školske godine pokrenule besplatne škole sporta u kojima je oko 14.500 đaka uživalo u čarima bavljenja sportom. Za taj program, gradske uprava je iz budžeta godišnje izdvojila 20 miliona dinara. - Igram i fudbal i odbojku u sportskoj sekciji - kaže Zoran Zakić, učenik Osnovne škole "Kosta Trifković". - Sve je odlično, imamo trenera i našeg nastavnika fizičkog vaspitanja, a vežbe su kao u pravim klubovima. Tu su drugari iz mog i ostalih razreda iz generacije, a najviše volimo takmičarske utakmice, kada se borimo za prestiž.foto S.B. Julijana Vasiljević, učenica Osnovne škole "Svetozar Marković Toza", sa svoje strane naglašava da sa drugaricama ide na sportski ples, ali i da voli odbojku. - Svi volimo da u našoj školi igramo odbojku. Posebno sada kada su naši reprezentativci najbolji u Evropi - kaže Julijana. foto S.B. JAHANjE I RVANjE U OKVIRU Sajma sporta, za vikend će na manježu Novosadskog sajma biti održane dve značajne međunarodne manifestacije, koje posebno privlače pažnju najmlađih. To je, svakako, internacionalni kup u preponskom jahanju u organizaciji Konjičkog centra "Novosadski sajam" pod pokroviteljstvom Svetske konjičke federacije na kojem nastupaju jahači i grla iz Srbije, Makedonije i Hrvatske. Takođe, biće održan i memorijalni turnir "Jovan Bogić Pufika" u rvanju grčko- rimskim stilom u organizaciji Rvačkog kluba Novi Sad.foto S.B.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

VUČEVIČ OTVORIO SAJAM SPORTA U NOVOM SADU: Odigrao i partiju šaha i stonog tenisa! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Okt.2019, 00:09

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom prisustvovao ceremoniji svečanog otvaranja Sajma sporta...- Treći put po redu Grad Novi Sad je sa partnerima organizovao jednu od najveselijih, najrazigranijih sajamskih manifestacija...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.