Ronaldo zbunjen: Amerikanci, kakav vam je to FUDBAL?

Izvor: Mondo, 04.Feb.2019, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ronaldo zbunjen: Amerikanci, kakav vam je to FUDBAL?

Legendarni Brazilac na dan Superboula nije uspeo da oseti euforiju koja se iz SAD širi na ostatak sveta.

Foto: Guliver/Getty images/Gonzalo Arroyo Moreno Zidan, Ronaldo, Figo, Oven - legende "našeg" fudbala!

Iako je finale NFL sezone, Superboul, u SAD verovatno najveći sportski događaj u godini, američki fudbal prosto se "ne prima" na sve ljubitelje sporta u svetu.

Posebno kada je Superboul >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << onakav kakav je bio ove prošle noći.

I da je meč bio mnogo zanimljiviji i da konačan rezultat nije bio "mršavih" 13:3 za Nju Ingland Petroitse, taj sport mnogima ne bi bio ni zanimljiv, ni jasan. A, jedan od njih je Ronaldo Nazario da Lima.

Jedan od najvećih fudbalera u istoriji imao je pitanje za Amerikance na dan velike utakmice:

"Može li neko da mi objasni zašto ovaj sport zovu 'fudbal', ako to nije lopta ("ball" na engleskom) i ako ne igrate stopalom ("foot")?".

Alguém pode me explicar por que chamam esse esporte de futebol se isso não é uma bola e não jogam com o pé? #futebolSQN Can someone explain why they call this sport football, if it’s not a ball and you don’t play it with a foot? pic.twitter.com/mr25mjWecD

— Ronaldo Nazário (@Ronaldo) 03. фебруар 2019.

Iako u svim NFL timovima postoje igrači koji samo šutiraju loptu i iako je tako i odlučen jedan učesnik ovosezonskog Superboula, dodavanja kvoterbekova ipak su bili i ostali sinonimi za taj sport.

Sve to zajedno ne navodi samo Ronalda na razmišljanje, već i druge, širom sveta.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.