Izvor: MozzartSport.com, 28.Nov.2020, 01:10

Publika na tibinama, 10 golova na dve utakmice i sporan gol o kome svi pričaju (VIDEO)

Vratio se fudbal u Boliviji

Ovo se čekalo osam meseci u Boliviji! Publika na tribinama i golovi u mrežama. A bilo ih je čak 10 na uvodna dva meča, od čega je jedan na utakmici između lidera Olvejz Redija i Nasional Potosija bio krajnje diskutabilan, gotovo neregularan, za gostujući tim. Domaćin je gubio sa 0:2, ali je na kraju bio zadovoljan bodom (2:2), mada će imati šta da zameri sudiji Hordanu zbog situacije iz 27. minuta.

Gosti su tada već >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << imali vođstvo od 1:0, a onda je dosuđen faul na 40 metara udaljenosti. Glavni arbitar meča je došao do igrača koji je bio na zemlji, a onda je onda je vezista gostiju Aleksis Inestroza odlučio "na kvarno" da gađa i iskoristi činjenicu da je golman domaćih Karlos Lampe bio naslonjen na stativu. Sudija je ispratio pogledom loptu kako ulazi u mrežu i rešio da prizna pogodak, izazvavši ogromne proteste u domaćim redovima.

Gosti su do prvog gola stigli još u drugom minutu, kada je precizan bio Rodrigo Kabrera nakon prekida, ali je domaćin uspeo da se vrati u život u završnici prvog dela igre. Kontroverzni sudija meča je pokazao na belu tačku u 32. minutu, a potom je konačan rezultat prvog poluvremena postavio Havijer Sangineti. Taj pogodak je ovoga puta izazvao bes u gostujućim redovima, posle čega je isključen gostujući trener Sebastijan Nunez.

Olvejz Redi je još žešće napao u nastavku, pa se do izjednačenja stiglo u 62. minutu kada je odlično posle kornera reagovao Rodrigo Ramaljo. Do kraja utakmice je bilo još izgleda za promenu šansi, ali se podela plena posle svega viđenog može smatrati ravnopravnim ishodom. Olvejz Redi večeras izvesno ostaje bez prvog mesta, pošto Strongesti ima utakmicu manje i pob manje, a Bolivar, Bloming, Vilsterman i Rojal Pari po dva boda manje i meč manje.

U drugom meču je viđeno dosta preokreta i čak šest golova. Aurora je vodila sa 1:0 i 2:1 na gostovanju Santa Kruzu, ali je domaćin nakraju slavio sa 4:2. Po dva gola za domaće postigli su Lukas Gomez i Hose Kabraljo, dok su strelci za Auroru bili Hon Mena i Erik Rivera.

Santa Kruz se odaljio od dna tabele i ostavio fenjeraša Auroru sa svega 10 bodova na 13 utakmica u dosadašnjem toku sezone, koja je nastavljena posle dosta čekanja. Inače, za razliku od meča u El Altu, gde je bilo prilično ljubitelja fudbala na tribinama, na meču u Santa Kruzu bila je otvoren samo jedan sektor za one koji su se najviše uželeli najvažnije sporedne stvari na svetu.

BOLIVIJA 1 - 13. KOLO

Petak

Olvejz Redi - Nasional Potosi 2:2 (1:2)

Santa Kruz - Aurora 4:2 (1:2)

Real Potosi - Guabira 0:1 (0:1)

Subota

01.00: (2,15) Orijente Petrolero (3,70) Bolivar (2,80)

20.00: (1,85) Atletiko Palmaflor (3,70) San Hose (3,40)

22.15: (1,35) Strongest (4,80) Bluming (6,75)

Nedelja

00.30: (1,40) Horhe Vilsterman (4,40) Rojal Pari (6,50)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.