Prva liga: Borba za opstanak južnjaka se nastavlja

Izvor: JužneVesti.com, 30.Apr.2021, 19:12

Prva liga: Borba za opstanak "južnjaka" se nastavlja

Pet kola ostalo je do kraja fudbalske Prve lige Srbije, a sve ekipe sa juga se nalaze u zoni ispadanja, pa su im bodovi prekopotrebni. Dinamo dočekuje Borac iz Čačka, pirotski Radnički igra na domaćem terenu sa Trajalom iz Kruševca, dok Dubočica gostuje Slogi u Kraljevu.

Borba za opstanak u drugom po jačini rangu srpskog fudbala se nastavlja - "južnjaci" će do bodova >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pokušati da dođu protiv ekipa koje se takođe nalazi u istoj situaciji poput njih, pa se za vikend očekuju zanimljivi mečevi.

Vranjanci dočekuju Borac iz Čačka koji su nakon kazne FSS-a takođe došli u situaciji da se bore za opstanak u tom rangu takmičenja.

Pomoćni trener Dinama Nikola Stojanović koji će i ovog puta menjati na klupi Dragana Antića kaže da nema prostora za kalkulacije i da se ide na pobedu.

Imaju svojih problema, ali to ne sme da nas zavarava. Moramo da uđemo motivisani u utakmicu, odlučujemo sada o svojoj sudbini, mi se pitamo. Respektujemo ekipu Borca, ali mislim da imamo kvaliteta, da možemo da dođemo do 3 boda - kaže Stajanović.

Vranjanci nemaju problema sa povređenim igračima, pa igraju u najjačem sastavu.

Pobedili smo u prvom delu, ali nema opuštanja. Navilki smo da igramo pod pritiskom, veći pritisak stvara se sa strane, a igrači se nose sa fudbalskim stvarima. Sve sem pobede je loše po nas - kaže trener Vranjanaca.

Pobeda je neophodna i Piroćancima, a trener Dragan Perišić očekuje pobedu nad Trajalom koji je u istoj situaciji pa su i njima bodovi prekopotrebni.

Naš cilj je pobeda kako bi u preostalim kolima sačuvali rang. To nam donose samo pobede. Stanje u ekipi je odlično, igrači veruju u sebe, čekamo utakmicu spremni. Nemamo prava na izgovor, a nadam se da ćemo doći do 3 boda - rekao je Perišić.

Dubočica je nakon poraza od Dinama pala "ispod crte", a do bodova će pokušati da dođu na gostovanju u Kraljevu protiv Sloge koja se nalazi na poslednjem mestu.

Ovo je najbitnija utakmica u dosadašnjem toku prvenstva, utakmica "biti ili ne biti", a jedina opcija koja nam je na raspolaganju je pobeda, bez prava na kiks i tako ce biti do kraja prvenstva. Očekujemo najbolje od naših prvotimaca, dokazali su u nekoliko navrata da mogu napraviti "brejk" u gostima pa s'tim uverenjem očekujemo najbolje iz ovog susreta - kažu u klubu.

Sve utakmice na programu su u subotu, 1. maja, od 16 sati.

Uoči ovog kola Dinamo je prvi ispod crte na 11. mestu sa 35 bodova, bod manje i poziciju niže je Dubočica, dok Radnički sa 32 boda zauzima 14. mesto.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Kragujevčani za prekid crnog niza, Kolubara hita ka eliti, Vranjanci opet bez Antića

Izvor: MozzartSport.com, 01.Maj.2021, 13:17

Prva liga Srbije: Danas svih devet mečeva 30. kola. Lider pet mečeva bez pobede, pa je ugrozio već viđeni plasman u elitu. Derbi u Novom Sadu gde stižu Lazarevčani. Dinamo bez trenera, potvđena kazna od 18 meseca za temperamentnog stručnajaka..Pet kola je ostalo do kraja Prve lige Srbije. Danas...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.