Jedan napadač na Srbe u bekstvu, pritvor za četvoricu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2019, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan napadač na Srbe u bekstvu, pritvor za četvoricu

Hrvatski mediji danas različito izveštavaju o privođenju osam napadača na Srbe u Uzdolju, kod Knina, 21. avgusta, kada je maskirana grupa huligana upala u jedan kafić i napala goste, koji su gledali fudbalsku utakmicu beogradske Crvene zvezde, povredivši pet osoba od kojih i jedno dete.

Portal Index piše da je jedan napadač na Srbe u bekstvu, a da je tužilaštvo u Šibeniku zatražlo pritvor za četvoricu.

Navodi se da su svi osumnjičeni navijači.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Policija je, naime, jutros saopštila da je privela osam osoba koje se dovede u vezu sa tim napadom i da su svi oni s područja Splita.

Potom su mediji preneli da su do 15.10 privedena četvorica napadača na Srbe na saslušanje u šibensko tužilaštvo, a da se očekuje da će ostali biti privedeni nakon što, kako navodi Index, "ova dvojica ne budu saslušana".

U pregledu današnjih događanja, portal piše da je predloženo određivanje istražnog pritvora za privedene, da je jedan napadač u bekstvu, te da među četvoricom privedenih ipak nisu napadači na sezonske radnike iz Srbije, koji se pre dva meseca dogodio u Supetru, na ostrvu Braču.

"Policija je podnela krivične prijave protiv pet osoba zbog krivičnog dela nasilničkog ponašanja počinjenog iz mržnje, zbog krivičnog dela oštećenja tuđe imovine i zbog krivičnog dela nanošenja telesnih povreda: Četiri osobe su privedene i ispitane od zamenika državnog tužioca dok je jedna osoba u bekstvu. Njima se stavlja na teret da su 21. avgusta pošli u Uzdolje i u lokalu u kojem se gledala utakmica Crvene zvezde bez ikakvog razloga ili povoda napali građane koji su pratili utakmicu i naneli im telesne povrede...", preneo je Indeks.

Portal dalje navodi da je, nakon saslušanja, podnesen predlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti da će osumnjičeni uticati na svedoke, remetiti krivični postupak i zbog opasnosti ponavljanja krivičnog dela jer su, kako se navodi, svi prekršajno evidentirani prema zakonu o sprečavanju nasilja na sportskim utakmicama, a neki su i krivično evidentirani.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAPAD NA SRBE KOD KNINA: Osam osoba privedeno

Izvor: RTV Pink, 28.Avg.2019

Hrvatska policija privela je osam osoba koje sumnjiči da su učestvovali u napadu na goste koji su u lokalu u Uzdolju kod Knina 21. avgusta gledali fudbalsku utakmicu između Crvene zvezde i Jang Bojsa.

Nastavak na RTV Pink...

HR: Zbog napada na Srbe u Kninu privedene četiri osobe, jedna u bekstvu

Izvor: B92, 28.Avg.2019

Zagreb -- Hrvatski mediji različito izveštavaju o privođenju osam napadača na Srbe u Uzdolju, kod Knina, 21. avgusta...Navodi se da su svi osumnjičeni navijači...Maskirana grupa huligana upala je u jedan kafić i napala goste, koji su gledali fudbalsku utakmicu beogradske Crvene zvezde, povredivši...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.