Izvor: Radio 021, 18.Jan.2020, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo nekadašnji fudbaler Vojvodine Vasa Rutonjski

Nekadašnji fudbaler Vojvodine Vasa Rutonjski, član generacije koja je 1977. godine osvojila Srednjoevropski kup, preminuo je sinoć u svojoj 68. godini, posle duže i teške bolesti.

"Fudbalski klub Vojvodina tako je ostao bez još jednog iz plejade svojih velikih i značajnih igrača, koji su, noseći njegov dres, dali nemerljiv doprinos stvaranju klupske istorije", saopštio je klub.

Vasa Rutonjski rođen je 5. oktobra 1952. godine u Novom Sadu, gde je u FK >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Slavija započeo svoju fudbalski karijeru. Za Vojvodinu je nastupao od 1970. do 1979. godine i za to vreme odigrao 253 zvanične utakmice, po čemu se nalazi na 10. mestu večne klupske liste po broju odigranih mečeva.

Bio je član sjajne generacije koja je 1977. godine osvojila Srednjoevropski kup, kao i one koja je, dve godine ranije, bila vicešampion Jugoslavije, a bez, po mišljenju mnogih, zaslužene šampionske titule ostala tek u poslednjem kolu.

Rutonjski je pre četiri godine bio jedan od osnivača Sekcije veterana FK Vojvodina.

Komemoracija povodom njegove smrti održaće se u ponedeljak u 13 časova u svečanoj sali FC "Vujadin Boškov" u Veterniku, a biće sahranjen istog dana u 15 sati na Gradskom groblju u Novom Sadu.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.