Izvor: MozzartSport.com, 02.Nov.2020, 01:48

Predstavljamo prvog strelca šampionata Brazila: Ima 31 godinu, promenio je 16 klubova, nikada nije zakoračio na Stari kontinent, a sada u Internasionalu igra sezonu karijere

Posle teške povrede Peruanca Paola Gerera, Tijago Galjardo eksplodirao u dresu tima iz Porto Alegrea, koji je ove sezone najveći konkurent Flamengu za titulu u Seriji A

Brazil – zemlja fudbala, sambe i kafe. Najvažnija sporedna stvar na svetu u ovoj južnoameričkoj državi je religija. Božanstvo. Svi znaju da igraju fudbal. Čim zakorače na fudbalski teren, klinci budu pikirani od strane brojnih menadžera >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koji vršljaju i traže talente za klubove pre svega iz Evrope. Jedan je bio „ispod radara“, nigde ga nije bilo do ove godine, tumarao je po niželigaškim klubova u Brazilu, imao jednu epizodu van otadžbine, u japanskoj Nigati. Sada sa punih 31 godinom igra sezonu života. U pitanju je Tijago Galjardo do Nasimento Roha, napadač Internasionala, trenutno lidera brazilske elitne lige, Serije A.

Poslovica da „dok nekome ne smrkne, drugom ne svane“ moglo bi da se primeni i na Galjarda. Pažnju na sebe skrenuo je prošle sezone kada je u malenoj Keari postigao 12 golova. Kupio ga je Internasional da pojača konkurenciju u ekipi. Prva zvezda tima iz Porto Alegrea, Peruanac Paolo Gerero, povredila se na početku sezone. U pitanju je teška povreda ligamenta kolena. Šansu je iskoristio Tijago Galjardo, trenutno prvi strelac šampionata Brazila.

Na 18 utakmica u prvenstvu postigao je 15 golova. Imao je i pet asistencija. Na terenu u ovom šampionatu Serije A proveo 1.231 minut. Trese protivničku mrežu u proseku za nešto više od 82 minuta. Galjardo je u svom takmičenjima postigao 20 golova i imao devet asistencija na 37 utakmica u dresu Internasionala.

Prošla sezone protekla je u dominaciju Flamenga i Gabrijala Barbose, popularnog Gabigola. As Flamenga je ove godine je imao dosta problema sa povredama, pa je Galjardo zasenio veliku zvezdu šampiona Brazila i Južne Amerike. Prvi pratilac Galjarda trenutno je Marinjo iz Santosa sa tri gola manje, a onda slede Pedro (Flamengo), Keno (Atletiko Mineiro), Klaudinjo (Bragantino), Nene (Fluminense)...

Galjardo je rođen 20. jula 1989. godine u Sao Žoao del Reiju. Počeo je da igra za mlađe kategorije Bangua, a onda je bio prava ptica selica. Pre nego što je stigao u Inrernasional početkom godine, tačnije 8. januara, promenio je čak 15 klubova. Posle matičnog kluba igrao je Botafogo, Komersijal, Amerika RN, Remo, Bou, Kameti, Brazilienseu, Madureiru, Koritibi, Bragantinu, Ponte Preti, da bi 2017. godine odigrao prvu sezonu van Brazila.

Kao pozajmljeni igrač Koritibe igrao je za japansku Nigatu. Nije se proslavio u Džej ligi. Na 23 utakmice postigao je samo tri prvenstvena gola. Često je bio u sukobu sa saigračima, pa je brzo spakavao kofere i krajem 2017. godine potpisao je za Vasko da Gamu. To mu je tada bio najveći klub u karijeri, ali je odigrao lošu sezonu 2018/2019. Upisao se tri puta u list strelaca, a onda je prošle sezone stigao u Kearu. U prošlom šampionatu brazilske elite postigao je prvi put dvocifreni broj golova. Zaustavio se na 12, što mu je bila ulaznica za veliki Internasional.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Za golmane se obično kažu da su kao vino, što stariji to bolji, u ovom slučaju, napadač Galjardo je u 31. godini igra sezonu karijere. U redovima Crvenih iz Porto Alegrea prezadovoljni su igrama prvog strelca šampionata. Ugovor mu je trajao samo do maja ove godine, ali je postojala kluzula koja je odmah aktivirana do kraja 2021. godine. Prošle nedelje krenuli su pregovori o produžetku ugovora makar do kraja 2022.

"U vezi sa Galjardom, on ima ugovor do sledeće godine, a mogućnost da se produži je dobra. Interes Tijaga, ali i Internasionala je da se saradnja nastavi. Oog trenutka kada to budemo imali dogoovr, imaćemo zadovoljstvo da to podelimo sa navijačima“, rekao je izvešni direktor Intera Rodrigo Kaetano, prenosi Globo.

Argentinski stručnjak na klupi Internasionala Eduardo Kude objasnio je zašto je početkom godine doveo Galjarda iz Keare. Dok je trenirao Rasing igrao je protiv Vaska da Game pre dve godine, kluba za koji je tada igrao trenutno prvi strelac šampionata Brazila.

"Tačno je da sam ga upoznao u tim mečevima sa Vaskom. On je krilni napadač. Želeo sam da ga postavim za drugog napadača, jer volim da igram sa dvojicom ispred, i video sam ga kao dobrog pratioca Paola Gerera. On je važan igrač za nas. Ne volim da pričam pojedinačno o igračima, bitan je kolektiv. To što je Galjardo prvi strelac lige je njegova zasluga, ali i ostatka tima, rekao je Kude.

Posle gola Flamengu u Porto Alegreu u remiju (2:2), u subotu se nije proslavio u Sao Paulu. U porazu Intera od Korintijansa (0:1) u finišu meča dobio je crveni karton, prvi u dresu Crvenih, pa će pauzirati nekoliko narednih utakmica.

Zanimljivo da je 2012. godine igrao za Banguu zajedno sa mlađim bratom Gabrijelom. Prema proceni specijalizovanog portal Transfermarkt, njegova tržišna vrednost je samo 2.500.000 evra.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Predstavljamo prvog strelca Brazila: Ima 31 godinu, promenio 16 klubova, nikada nije bio u Evropi, u Internasionalu igra sezonu karijere

Izvor: MozzartSport.com, 02.Nov.2020

Posle teške povrede Peruanca Paola Gerera, Tijago Galjardo eksplodirao u dresu tima iz Porto Alegrea, koji je ove sezone najveći konkurent Flamengu za titulu u Seriji A..Brazil – zemlja fudbala. Najvažnija sporedna stvar na svetu u ovoj južnoameričkoj državi je religija. Božanstvo. Svi znaju...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.