Poreznici se naradili u Madridu - traže još 1,2 miliona od Kraljevića!

Izvor: Sportske.net, 14.Sep.2018, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poreznici se naradili u Madridu - traže još 1,2 miliona od "Kraljevića"!

Fudbaler Reala ponovo na udaru.

Španska poreska uprava traži od kapitena fudbalske reprezentacije Hrvatske Luke Modrića da plati dodatnih 1,2 miliona evra zbog neplaćenog poreza iz 2012. godine kada je došao u Real Madrid, preneo je danas "El Mundo".

Modrić je te godine proveo samo četiri meseca u Španiji, od avgusta kada je iz londonskog Totenhema stigao u Real, pa je većinu poreza platio u Engleskoj, piše agencija Hina.

Po navodima >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << "El Munda", poreska uprava tvrdi da je sav iznos trebalo da uplati u Španiji, kao i da se Modrićev advokat žalio na taj zahtev.

Poreska uprava je ranije od Modrića tražila da plati 870.728 evra, optuživši ga za utaju poreza 2013. i 2014. godine.

Vezni igrač je prihode od sponzora dobijao na račun kompanije koju je osnovao u Luksemburgu, a špansko državno tužilaštvo je tvrdilo da je reč o fiktivnoj kompaniji koja se ne bavi upravljanjem imidža fudbalera već kako porez ne bi bio plaćen u Španiji.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   London

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.