Izvor: MozzartSport.com, 02.Mar.2021, 21:16

Poketinov povratak u Bordo posle 17 godina i susret sa čovekom koji "poznaje fudbal najbolje na svetu"

Emotivno će biti za trenera Pari Sen Žermena u sredu uveče, kada njegov tim igra "prvo od 11 finala".

Nemaju Parižani više pravo na grešku. Do kraja sezone ostalo je još 11 kola, a Lil im beži dva boda. Međusobni duel je 4. aprila na Parku prinčeva i vrlo lako mogao bi da bude presudan u šampionskoj trci.

Bilo bi ogromno iznenađenje da trostruki uzastopni šampion ne upiše i jubilarnu desetu titulu u svojoj istoriji, ali ove sezone Sveci već imaju šest >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << poraza. Imali su dosta probleam s povredama - i dalje su bez Nejmara - ali uspešno guraju na sva tri fronta.

Iako je Liga šampiona prioritet - a u njoj PSŽ čeka revanš protiv Barselone u osmini finala s ogromnih 4:1 iz prve utakmice, i to u gostima - ne žele u Parizu da rizikuju ugled i prepuste domaći tron nekom drugom. Zato Maurisio Poketino upozorava ekipu pred gostovanje u Bordou (sreda, 21.00).

"Ako pobedimo preostalih 11 utakmica, bićemo šampioni. Pred nama je prvo od 11 finala. Svako svakoga može da pobedi, što se mnogo puta videlo ove sezone. Zbog toga moramo da dobijamo sve utakmice, a ne samo protiv direktnih konkurenata za vrh", jasan je Argentinac.

SREDA, 21.00: (6.50) BORDO (4.30) PSŽ (1.50)

Za trenera Pari Sen Žermena predstojeća utakmica biće vrlo emotivna. Kao igrač nastupao je za Bordo, doduše samo šest meseci, a tamo će ga dočekati Žan-Lui Gase, trener Žirondinaca, koji je bio u stručnom štabu kada je Poketino igrao za Svece.

"On je jedan od ljudi koji najbolje na svetu poznaju fudbal. Mnogo toga sam naučio od njega, a često me je ostavljao impresioniranim. Ima fenomenalan karakter i pravi je vođa. Imam divne uspomene na druženje sa njim i njegovom porodicom", istakao je nekadašnji štoper uoči ovog gostovanja.

Nije se Poketino naigrao u bordo dresu, razlog je bila povreda. Za drugi deo sezone klub ga je pozjamio Espanjolu, a potom ga i prodao

"Sećam se da sam dao gol Okseru, pa se povredio u istoj toj utakmici. Bilo mi je teško da se vratim posle toga, pa su me prvoj pozajmili, a onda i prodali Espanjolu. Ali zauvek ću pamtiti tih šest meseci. Bordo je predivan grad, a navijači fantastični", prisetio se Poketino i dodao da od igračkih dana nije dolazio u grad iz regije poznate po vinogradima.

Bordo - čiji je član i dalje Vukašin Jovanović, ali sa samo jednim nastupom ove sezone i to u Kupu Francuske - je u 19 prvoligaških duela sa Pari Sen Žermenom samo jednom pobedio. I pored toga argentinski strateg najavio da će izvesti najjači tim koji može. A to je bez povređenog Nejmara i, zbog žutih kartona, suspendovanog Kilijana Mbapea.

"Činjenica je da igramo na tri fronta, međutim, za ovu utakmicu pripremamo se kao da je finale. Pripremamo se za nju kao da nam je poslednja u sezoni i jedino s takvim razmišljanjem možemo da postignemo ono što želimo", zaključio je Poketino.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

,

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.