Orahovac: Šiptari napali srpsku decu na igralištu, tzv Kosovska policija privodi Srbina

Izvor: KMnovine.com, 15.Jun.2020, 18:18

Orahovac: Šiptari napali srpsku decu na igralištu, tzv ''Kosovska policija'' privodi Srbina

Srbi u Orahvcu već 22 godine istrajavaju u teškim životnim uslovima a naročito je bezbednost ugrožena. Napadi su redovni i najčešće se odvijaju na ustaljeni način - tako što su provokatori osobe koje nisu punoletne.


   
Igralište u Orahovcu na kome se igraju srpska deca    



U poslednjem takvom napadu, do koga je došlo pre oko nedelju dana, na igralištu u gornjem delu Orahovca u kome žive >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << preostali Srbina a na kome tek od nedavno srpska deca ponovo igraju fudbal i okupljaju se, grupa šiptarske dece došla je i počela sa provokacijama.

Kako se ovo često dešava svima je dozlogrdilo pa su odlučili da se "suprotstave" a to znači da se ne povuku odmah, kako inače biva, jer Srba je malo a Šiptari su u takvim situacijama izuzetno agresivni.

Sa decom se na igralištu nalazio i 22-godišnji Stefan Grković. U trenutku kada je izgledalo da će jedan od Šiptara fizički da nasrne na srpsko dete koje se tu igralo, Stefan ga je odgurnuo kako bi sprečio sukob. Upravo to mu je napravilo problem. Napadači su ga prijavili u stanicu takozvane "Kosovske policije" koja mu je posal poziv da se sutra javi na razgovor i to sa oznakom "HITNO".




Slaviša, Stefanov otac, veoma je zabrinut zbog onoga što bi moglo da se dogodi jer je očigledno da se slučaj ne zasniva na pravičnosti već na nacionlanoj netrpeljivosti.

U razgovoru za KM novine ističe da je njegov sin rođen 28. marta, baš na dan kada je 1999. godine bombardovan Orahovac, ito kao da ga je predodredilo da bude žrtva.

"Stefan je samo odgurnuo jednog od njih koji su tu došli sa namerom da provociraju i ugroze srpsku decu. Da im zabrane i da se igraju u ionako skučenom prostoru. I sada je dobio poziv da se javi u policiju. Otići ćemo sutra ali samo da bi smo im rekli da su oni prvi počeli" kaže Slaviša.

Nije želeo javno da govori o tome ali danas, kada su pripadnici tzv "Kosovske policije" na vrata doneli poziv, odlučio je da ipak ne vredi ćutati. Nadao se da će se stvari jednom smiriti i moći da se živi normalno ali sada kao da konačno priznaje i sebi - "nema nam života ovde. Ovo nije prvi napad ni provokacija, to se stalno dešava" kaže Slaviša za KM Novine.


   
Deca se na javnom igralištu okupljaju jedino uz neprestani nadzor roditelja.    


Isto se dogodilo i ne tako davno davno kada je priveden Nikola Matović, jer je pesnicom udario šiptarskog napadača koji se sa svojom grupom maltretirao srpsku decu uzrasta od 7 do 10 godina a bio naoružan takozvanim "bokserom". Kada je napadač pokušao da udari jedno od te dece njegov stariji brat, Nikola, zaštitio ga je od napada ali takođe bio priveden i u stanici proveo noć.

Nedavno je, takođe pred okupljenim Srbima, grupa Šiptara sa zida skinula natpis "ulica Slavena Radića", mladića koji je tokom 50-tih nesrećno nastradao tokom jedne od radnih akcija.





Januara ove godine, tačnije 31. decembra na 1. januar, zapaljena je i zahvaljujući neažurnosti šiptarskih vatrogasaca, u potpunosti izgorela.
Pored loših uslova života nezaposlenost je drugi ogroman problem koji muči Stefana kao i većinu preostalih Srba. A to potpuno onemogućava život u surovim uslovima žicom ograđenog Orahovca bez obzira na njihovu beskrajnu žrtvu, trud i trpljenje da ostanu ne samo u ovom metohijskom gradiću već uopšte, na svetoj kosovsko-metohijskoj zemlji.

Progon su jedini plodovi koje žanje njihovo trpljenje.

A to ne možete čuti ni na jednom mediju jer ili se beogradska vlast promoviše kako "vodi računa o svakom čoveku" dok upravo ti ljudi iz dana u dan stradaju i krvare, ili se separatisti hvale kako su uspostavili red i organizovali život.


   
Orahovac danas.    

Verovatno i jesu, ali onaj život u kome za Srbe nema mesta. I sve dok beogradske vlasti ćute na ono što znaju da se dešava ovdašnjem narodu, sve dotle i Šiptari znaju da su bezbedni da nesmetano vrše progon sprpskog naroda ostavljenog na cedilu sa izvesnim ishodom - njihovim potpuni nestankom.

U nizu napada na Srbe u Orahvcu, sinoć je izorela još jedna kuća koja je zapaljena jer vlasnik iako raseljen, nije želeo da je proda.




PROČITAJTE JOŠ: 
Ciljano nasilje Šiptara nad Srbima ne prestaje, traje i dalje - KM NovineCiljano nasilje Šiptara nad Srbima ne prestaje, traje i dalje #Kosovo #Metohija #Srbija #Orahovac #17mart #Pogrom2004 Što su nam Albanci više nanosili nepravdu, mi Srbi, postajali smo svesniji da smo na pravednom Božijem putu, putu stradanja.



PROČITAJTE JOŠ: 
Orahovac: Šiptari (nakratko) skinuli tablu ulice "Slovena Radića" - KM Novinepetak, 29. maj 2020. | Urednički kolegijum U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića" nakratko ostala bez natpisa o kojoj se ulici tačno radi. Tabla koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,,Bratstva i jedinstva" 1984.



PROČITAJTE JOŠ: 
ORAHOVAC: Uhapšen Srbin zbog pokušaja da odbrani srpsku decu od naoružanih Šiptara - KM NovineUhapšen Srbin zbog pokušaja da odbrani srpsku decu od naoružanih Šiptara Grupa albanskih mladića, od kojih jedan naoružan takozvanim "bokserom", maltretirala je srpsku decu uzrasta od 7 do 10 godina. Nikola Matić, stariji brat jednog od srpskih dečaka, pokušao je da ih zaštiti te je šiptarskog napadača udario pesnicom.




KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.