‘OPSAJD’: Partizan i ‘brdsko-crnogorska’ škola fudbala, koga Kairat ujede, taj se i Irtiša plaši…

Izvor: HotSport.rs, 20.Jun.2017, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

‘OPSAJD’: Partizan i ‘brdsko-crnogorska’ škola fudbala, koga Kairat ujede, taj se i Irtiša plaši…

Posle jučerašnjeg žreba u Nionu, srpski klubovi su saznali imena protivnika u kvalifikacijama za evrokupove. Partizan će snage odmeriti sa podgoričkom Budućnosti, Zvezda će igrati protiv Florijane sa Malte, Vojvodina protiv slovačkog Ružemberoka a lučanska Mladost će se u debiju na evropskoj sceni sastati sa Interom iz Bakua.

Crno-beli će u duelu sa šampionom Crne Gore biti izraziti favorit, ali treba biti oprezan jer stara poslovica glasi >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << ‘lopta je okrugla a danas svi igraju fudbal‘.
U obzir treba uzeti i ‘teške noge od priprema’ zbog kojih su se crno-beli prošle sezone opekli protiv i više nego skromnog Zaglembja, gde nisu čak uspeli ni gol da postignu za 210 minuta igre… Pre nekoliko dana, Partizan je u pripremnom meču na Zlatiboru izgubio od golubovačke Zete, tako da je očigledno da ‘parnom valjku’ ne odgovara ta ‘brdsko-crnogorska škola fudbala‘. Uvek neugodnih 40 i kusur stepeni Celzijusa u Podgorici i pune tribine stadiona Budućnosti će takođe predstavljati dodatni problem za ekipu Miroslava Đukića.
FOTO: STARSPORT

Crvena zvezda će se u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope sastati sa Florijanom. Danas svi igraju fudbal, pa i konobari, ribari, armirači, zidari, pekari i tesari sa Malte, tako da Zvezdi neće biti nimalo lako , pogotovo što vremenski uslovi neće biti saveznik crveno-belih, a i malteški fudbal je u velikoj ekspanziji. Noge će naravno biti teške od priprema i ne treba očekivati neke spektakularne partije izabranika Vladana Milojevića na početku kvalifikacija…
Ukoliko prođe Florijanu, Zvezda će se u drugom kolu sastati sa pobednikom meča Dunav Ruse – Irtiš Pavlodar. Delije priželjkuju bugarskog predstavnika za protivnika jer dobro je poznato da Zvezdi ne leži ta ‘sovjetsko-kazahstanska škola fudbala‘, a ‘koga Kairat ujede taj se i Irtiša plaši‘. Predugačak put do Pavlodara, vremenski uslovi i činjenica da je kazahstansko prvenstvo u punom jeku bi takođe bile otežavajuće okolnosti za klub iz Ljutice Bogdana.
FOTO: STARSPORT

Vojvodina je imala najmanje sreće u žrebu i za protivnika u prvom kolu je dobila slovački Ružemberok. Dobro je poznato da srpskim klubovima najmanje odgovara ‘čehoslovačka škola fudbala‘, a porazi Vojvodine od Trenčina i Plzena, Zvezde od Slovana iz Bratislave i Libereca, Partizana od Petržalke i Slavije, to i dokazuju. Ukoliko bi prošli Slovake, Novosađani bi igrali protiv norveškog vicešampiona Brana. O tome da našim klubovima u ovom delu sezone nikako ne leže ‘skandivanci’ jer im je sezona u punom jeku, izlišno je i govoriti.
FOTO: FK Vojvodina

Lučanska Mladost će se u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope sastati sa azerbejdžanskim Interom iz Bakua, a ukoliko prebrode tu prepreku, naredni protivnik će im biti pobednik meča Mislami-Fola Eš. Lopta je okrugla, danas svi igraju fudbal, fudbalski život piše romane, tako da je sve moguće, pa i plasman Lučanaca u treće kolo kvalifikacija… A u trećem kolu je sve otvoreno, možda i ‘fortuna’ bude na strani Lučanaca i dodeli im nekog protivnika kome ne odgovara ‘srpska škola fudbala’…
Pripremio: Branko Puzović
The post ‘OPSAJD’: Partizan i ‘brdsko-crnogorska’ škola fudbala, koga Kairat ujede, taj se i Irtiša plaši… appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

LISTA JE SVE DUŽA: Pojavila su se NOVA imena za mesto štopera u Partizanu

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2017

U kvalifikacijama za Ligu šampiona crno-beli će igrati protiv Budučnosti...Fudbaleri Partizana pripremaju se na Zlatiboru, a uskoro ih očekuje i nastavak rada, ali u Sloveniji. I dok se čeka utakmica 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, protiv Budućnosti (11. ili 12. jul), razmišlja se i o...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.