Izvor: MozzartSport.com, 20.Sep.2021, 14:57

Novi lider makedonskog prvenstva, Rabotnički opet odličan, Pelister osvojio drugi bod

Neočekivan remi Akademije Pandev u Bitolju kod Pelistera doneo je promenu na vrhu Prve makedonske fudbalske lige

Veliki favorit Akademija Pandev nije uspeo da slavi na stadionu Tumbe Kafe. Pelister se opirao favoritu, meč je završen bez golova (0:0), pa je strumički klub izgubio prvo mesto u Prvoj makedonskoj fudbalskoj ligi (PMFL).

Najbolji strelac prvenstva, Martin Mirčevski, bio je dobro zatvoren odbranom domaćeg tima, a velike zasluge za remi i >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << drugi bod Pelistera u tekućoj sezoni ima golman Filip Trajčevski, koji je u samom finišu uhvatio zicer hrvatskog internacionalca Martina Martinagua.

Od minulog vikenda, novi lider u Makedoniji je Škupi koji vodi Goce Sedloski. U prvom meču na stadionu Čair posle godinu dana domaćin je pobedio Borec 3:0. Na samom početku meča Matej Cvetanovski, golom iz solo prodora najavio je pobedu Škupija, a zatim je nigerijski ofanzivac Sandej Adetunji sa dva gola potvrdio pobedu domaćina.

Lakše nego što se očekivalo, šampion Škendija pobedio je povratnika u ligi FK Skopje (0:2). Teško je pobediti na terenu u Avtokomandi, ali Tetovčani su bili savršeni kada je to bilo najpotrebnije, odigrali su možda najbolju utakmicu ove sezone i zgrabili ceo plen. Valmir Nafiu i Jan Krivak postigli su golove a za goste predvođene trenerom Brunom Akrapovićem, koji je na velikoj sceni dao šansu tinejdžeru Rešatu Ramadaniju.

Kad govorimo o trenerskim promenama, ona nije pomogla Tikvešu, koji je u Štipu izgubio od istočnog rivala Bregalnice (2:0). Marjan Altiparmakovski i Darko Dodev pobrinuli su se da tri boda idu na konto domaćeg tima . Inače, novi strateg gostiju, Vlatko Kostov nije mogao da debituje zbog nepotpune dokumentacije. U njegovom odsustvu, tim su vodili Dimitar Madžunarov i Gjorgji Mojsov.

Rabotnički je iznenadio u Đorče Petrovu i odličnom igrom savladao Makedoniju (2:0), čime je nastavio da igra u formi. Pet kola zaredom "romantičari" ne znaju za neuspeh, pa su se uključili u borbu za vrh tabele. Kristijan Stojkoski je bio igrač utakmice sa golom i asistencijom. Drugi strelac za Rabotnički bio je mladi Luka Stankovski koji ove sezone uz svoje ime ima tri pogotka.

U ne previše atraktivnoj utakmici Renova je sa golom Remzifaika Selmanija u drugom minutu nadoknade savladala Struga Trim Lum (1:0). Ekipa Kjatipa Osmanija do tri boda stigla je golom iz penala u 92. minutu.

MAKEDONIJA 1 – 7. KOLO

Bregalnica – Tikveš 2:0 (0:0)

Skoplje – Škendija 0:2 (0:1)

Makedonija – Rabotnički 0:2 (0:0)

Pelister – Akademija Pandev 0:0 (0:0)

Renova – Struga 1:0 (0:0)

Škupi – Borec 3:0 (2:0)

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.