Nomadski fudbal Partizana, dovoljno za trijumf u Velsu

Izvor: RTS, 25.Jul.2019, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nomadski" fudbal Partizana, dovoljno za trijumf u Velsu

Težak meč u Rilu odigrali su igrači Partizana, ali su uspeli da zabeleže pobedu u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Crno-beli nose iz Velsa Šćekićev gol prednosti, pred revanš za sedam dana u Humskoj.
Niko nije ni rekao da će biti lako, ali su izabranici Sava Miloševića izdržali (polu)fudbalski duel protiv Konah Ki Nomadsa i u Beograd se vraćaju sa golom zalihe iz prvog duela >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dvomeča u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

"Danas svi igraju fudbal" dobro je poznata krilatica, a da je istinita potvrdili su snažni, uporni i ne baš previše tehnički potkovani poluprofesionalci iz Velsa.
Partizan se mučio, potrošio mnogo snage u duelu sa trenerima, električarima i prodavcima mobilnih telefona, ali je na kraju stigao do zaslužene pobede, koja, iako minimalna, može mnogo da znači pred revanš, naročito na psihološkom planu.
Daleko je još treće kolo kvalifikacija, ali su crno-beli igrači pokazali karakter i, što je mnogo važnije, zube rivalu koji ne preza ni od čega i koji je u nekoliko navrata potpuno bespotrebno grubim startovima pokušao da pokaže svoj stil igre.
Najiskusniji u crno-belom dresu, Zoran Tošić i Vladimir Stojković, pokušali su da zaštite one mlađe. Ne samo da ih zaštite, već da na sebe prenesu verbalne duele sa protivnikom, zbog čega su i kažnjeni žutim kartonima.
Trener Velšana Endi Morison bio je problematičan i kao fudbaler, ali i posle profesionalne karijere. Njegovi igrači kao da su "upili" njegov karakter i fudbalski stil, ali su crno-beli uspeli da ostanu mirni, osim u nekoliko situacija, i da na kraju stignu do zaslužene pobede.

Partizan se protivniku suprotstavio na jedini način na koji je mogao, uzvratio istom merom. Iako fudbal dve ekipe nije bio za uživanje, rezultat je ono što je bitno i verovatno jedino što će ostati upamćeno sa ovog meča.
Verovatno su mnogi očekivali ubedljiviji trijumf Partizana, ali ne trebe zaboraviti da su Nomadi u prvom kolu eliminisali Kilmarnok, drugoplasiranu ekipu iz prošlogodišnjeg škotskog šampionata.
Za sedam dana revanš je u Beogradu i to će biti prava prilika da crno-beli, pred svojim navijačima, vrate protivniku sa kamatom sve što su preživeli na stadionu Rila – sa nekoliko golova u mreži golmana Brasa.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Partizanov junak Šćekić: Biće ubedljivije u revanšu

Izvor: MozzartSport.com, 26.Jul.2019, 09:17

Minimalac, ali za mir pred revanš u Beogradu. Niko, istina, nije ni očekivao da će Partizan da se oklizne u Velsu protiv skromnog Konahsa, urađen je dobar posao u Rilu, mada je za pun utisak nedostajao makar još jedan pogodak (1:0). Napadači su u Velsu uzeli „slobodan dan“, pa se za trijumf...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.