Izvor: MozzartSport.com, 04.Nov.2020, 03:28

Nikolić: Bolji smo bili protiv Bajerna! Fudbal je lud sport, jedino tu ne pobeđuje uvek bolji

„Ako možemo da se nosimo sa Salcburgom, Bajernom i Atletikom, zašto ne bismo mogli i u Premijer ligi Rusije?“, pita se trener Lokomotive

Pre dve sedmice poen na premijeri, sinoć još jedan. Više nego pristojno predstavio se Marko Nikolić u dosadašnjem toku Lige šampiona. Osim što je odoleo Salcburg u gostima i zaustavio uvek moćni Atletiko Madrid, srpski strateg na klupi Lokomotive privukao je pažnju i načinom na koji se suprotstavio Bajernu, pa posle tri kola >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Moskovljani mogu da budu zadovoljni.

Tabela pokazuje da su trenutno na trećem mestu, koje garantuje plasman u Ligu Evrope, što bi u ovakvom odnosu snaga bio uspeh. Tom cilju ruski viceprvak bliži je usled činjenice da je favorizovanom Atletiku uzeo bod.

Znali smo da će biti teška utakmica, ali se tim borio, dao sve od sebe. Fudbal je luda igra. Bolje smo izgledali protiv Bajerna, a nismo osvojili ni bod, za razliku od meča sa Atletikom. Sve čestitke ekipi, veliko hvala i navijačima na podršci. Imamo još na čemu da radimo i spremićemo se dobro za naredni susret“, gleda Nikolić već ka duelu na stadionu „Vanda Metropolitano“, 25. novembra.

Taj meč je na programu tek za tri sedmice. U međuvremenu, rusku javnost zanima šta bivši trener Rada, Vojvodine i Partizana podrazumeva pod formulacijom lude igre.

Cela utakmica je bila takva. Nekad igrate dobro i ne osvojite bodove. A desi se ponekad da malte ni iz čega, bez igre, osvojite poen, kao što je sad bio slučaj. U drugim sportovima nije tako. Primera radi, ako ste u košarci ili rukometu dominanatni statistički onda dobijate utakmicu. Svuda je tako, osim u fudbalu. Zato sam rekao da je luda igra“.

Svima je jasno da je pre osam dana Lokomotiva imala više šansi, iako je preko puta stajao prvak Evrope. dok se na susretu sa Špancima isključivo branio.

Utakmica sa Bajernom bila je kvalitetnija od ove. Mada smo igrali sa timovima drugačijeg profila. Jasno je bilo da je Atletiko došao u Moskvu po tri boda. Izuzetno je kvalitetan na sredini terena i u napadu i zbog toga što ga je zaustavio naš tim zaslužuje čestitke. Ovo je prvi put u poslednje četiri utakmice da smo mi nekog uskratili za bodove“.

Govorio je Nikolić o napornom rasporedu, povređenim igračima, ali i očekivanjima da njegov tim partije sa međunarodne scene prepiše na duele u Rusiji.

To nam je neophodno, ne znam kako drugačije da odgovorim. Prvenstvo je uvek važno. Činjenica, raspored je težak, međutim, nema potrebe da pričamo o tome, već da donesemo odluke koje će nam omogućiti da se borimo za ostvarenje ciljeva. Ako možemo da se nosimo sa Salcburgom, Bajernom i Atletikom, zašto ne bismo mogli i u Premijer ligi Rusije? Imali smo, u jednom trenutku, dugačku seriju pobeda, dovela nas je maltene do vrha tabele, jer smo tad pokazivali disciplinu i želju“, dodao je Marko Nikolić, precizno objašnjavajući šta želi od izabranika u nastavku sezone.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.