Neko je te kriminalce na derbiju pustio s lanca, vreme je da ih privežemo!

Izvor: BKTV News, 15.Dec.2017, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Neko je te kriminalce na derbiju pustio s lanca, vreme je da ih privežemo!"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je više lica iz Republike Hrvatske uhapšeno u vezi sa incidentima tokom fudbalske utakmice Partizan-Crvena zvezda.

Na pitanje srpskih novinara tokom posete Havani koliko je hrvatskih državljana uhapšeno i da li će neki biti pušteni ili deportovani, Vučić kaže:

"Više lice >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << uhapšeno, nije jedno ili dvoje. Da li šest ili sedam? Značajno veći broj lica je bio prisutan iz Republike Hrvatske."

Kako je dodao, neki od njih su već počeli da govore o tome kako su dobili taj novac, i koliko novca su dobili da u tome učestvuju. Dodao je da će nadležni organi govoriti o tome.

"Ali kada pitate da li će biti pušteni, ja bih rekao da je neko te kriminalce ''pustio s lanca'' a da je sada vreme da ih neko prizove poznavanju prava i da se metaforički izrazim da ih malo ''priveže''. Da ne ugrožavaju više ne samo fizički integritet drugih ljudi već i da ne učestvuju u mnogo težim stvarima od onoga kako to na prvi pogled izgleda", kaže Vučić.

Kako je dodao, "imaće priliku da se odmore od svojih brojnih aktivnosti".

"A koliko će to da traje i da li će da traje zavisi od tužioca i od sudija ako bude postupka, prekršajnog ili krivičnog", zaključio je on.

Predsednik Partizana Milorad Vučelić izjavio je danas da je pre mesec i po "načuo" da bi moglo da bude nereda na 156. večitom derbiju, ali da nije obraćao pažnju, ali tvrdi da je u slučaju nereda na derbiju namera bila da se Srbija pokaže u lošem svetlu.

Današnji "Blic" piše da su trojica od šestorice privedenih Hrvata, koji su učestvovali u masovnom huliganskom obračunu tokom derbija u Beogradu, bili su plaćeni za učešće u tuči, dok je kod jednog od njih nađena i količina narkotika dovoljna za nekoliko godina robije.

Prema saznanjima "Blica", Hrvati - Splićani, njih trojica, među kojima i Ante Firić (26) i Damir Dovarović, dobili su 10.000 evra da dođu u Beograd i krenu u okršaj.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.